DÖMD, FÄNGELSE
PAPPA VÅLDTOG DOTTER – TRODDE HON VAR FRUN - Foto: Åserud, Lise/SCANPIX/TT

Pappan våldtog sin dotter: "Trodde det var min fru"

Domstolen i Hong Kong har dömt en 59-årig man till fängelse i två och ett halvt år för våldtäkt. Mannen ska ha varit berusad och våldtagit sin dotter, men trott att det var sin fru han hade sex med.


I mars förra året kom en 59-årig man hem efter en blöt utekväll och ska ha stunkit rejält med alkohol. Han gick direkt och lade sig när han kom hem. Men inte i sin säng, utan i sin 15-åriga dotters. Han lade sig bara inte i dotterns säng, han våldtog henne också, rapporterar Mirror. 

Trodde det var frun

I förhör har den 59-årige mannen berättat att han trodde att han gick och lade sig tillsammans med sin fru. Även att han omedelbart avbrutit samlaget när han insåg att det inte var frun som låg i sängen, utan dottern. 

Däremot har dottern berättat för polisen att hon försökte säga till pappan att han misstagit henne för frun, men det gick inte att stoppa honom. 

Dömd till fängelse

I måndags dömdes pappan till två och ett halvt år fängelse för våldtäkt. Domare minskade faderns tänkta femåriga fängelsestraff med hälften, då denne tog hänsyn till mannens ånger och dotterns uttalande till polisen och psykologen. 

Förlåtit pappan

Dottern har förklarat för sin psykolog att hon förlåtit sin pappa för det han gjorde. Något som Hong Kongs högsta domstol fått veta. 

I stället har dottern riktat "ilska och missnöje" mot en socialarbetare som rapporterade fallet utan hennes samtycke. Enligt henne är familjen splittrad efter händelsen och hon själv känner sig skyldig till det, rapporterar Mirror

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Flygledarna i Frankrike ska strejka

Kvinna och barn uppges dödade i Libanon

En kvinna och en 12-årig flicka har dödats i ett israeliskt luftangrepp mot ett hus i Hanine nära den israeliska gränsen, enligt räddningsarbetare och statliga libanesiska medier.

Rekordmånga stulna bilar försvinner spårlöst

Bilbrotten minskar. Ändå försvann i fjol hundratals stulna bilar spårlöst, enligt försäkringsbolaget If. Nu hoppas Tullen på ny lagstiftning i höst. Situationen i dag är frustrerande för medarbetarna, säger Martin Petersson, sakkunnig på Tullverket.

Krav om mer pengar till värnpliktiga

1 timme sedan
Motivationen tryter för värnpliktiga när dagsersättningen är låg. Samtidigt råder det så stor platsbrist inom Försvarsmakten att vissa förband inte haft sängplatser till alla värnpliktiga, visar en ny rapport från Pliktrådet.

USA-straff tog direkt – bosättares kort spärrat

1 timme sedan
USA:s nya sanktioner mot våldsamma israeliska bosättare har fått snabbt genomslag. Extremistledaren Bentzi Gopstein fick reda på att hans kort var spärrat när han försökte tanka bilen.

Polisen i Smedjebacken rapporterar om djur

2 timmar sedan
"En häst springer lös på riksväg 66", skriver polisen på sin hemsida.