Söndag 16 Maj
Stockholm

Pappan våldtog sin dotter: "Trodde det var min fru"

DÖMD, FÄNGELSE
PAPPA VÅLDTOG DOTTER – TRODDE HON VAR FRUN. Foto: Åserud, Lise/SCANPIX/TT

Domstolen i Hong Kong har dömt en 59-årig man till fängelse i två och ett halvt år för våldtäkt. Mannen ska ha varit berusad och våldtagit sin dotter, men trott att det var sin fru han hade sex med.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I mars förra året kom en 59-årig man hem efter en blöt utekväll och ska ha stunkit rejält med alkohol. Han gick direkt och lade sig när han kom hem. Men inte i sin säng, utan i sin 15-åriga dotters. Han lade sig bara inte i dotterns säng, han våldtog henne också, rapporterar Mirror. 

Trodde det var frun

I förhör har den 59-årige mannen berättat att han trodde att han gick och lade sig tillsammans med sin fru. Även att han omedelbart avbrutit samlaget när han insåg att det inte var frun som låg i sängen, utan dottern. 

Däremot har dottern berättat för polisen att hon försökte säga till pappan att han misstagit henne för frun, men det gick inte att stoppa honom. 

Dömd till fängelse

I måndags dömdes pappan till två och ett halvt år fängelse för våldtäkt. Domare minskade faderns tänkta femåriga fängelsestraff med hälften, då denne tog hänsyn till mannens ånger och dotterns uttalande till polisen och psykologen. 

Förlåtit pappan

Dottern har förklarat för sin psykolog att hon förlåtit sin pappa för det han gjorde. Något som Hong Kongs högsta domstol fått veta. 

I stället har dottern riktat "ilska och missnöje" mot en socialarbetare som rapporterade fallet utan hennes samtycke. Enligt henne är familjen splittrad efter händelsen och hon själv känner sig skyldig till det, rapporterar Mirror

Kommentera
Kopiera länk
Dela