Ana Calatayud Perez-Manglano
Ana, 24, utsätts för hat på internet – för att hon inte rakar benen - Foto: Youtube/ Tecnologia Telefonica, Youtube/ Caters Clips

Ana, 24, utsätts för hat på internet – för att hon inte rakar benen

För fyra månader sedan slutade 24-åriga Ana Calatayud Perez-Manglano att raka benen. Nu har hon publicerat en video på hur hennes ben ser ut i dagsläget. Videon har blivit viral och Ana har fått ta emot mycket hat på grund av sina orakade ben.


24-åriga studenten Ana Calatayud Perez-Manglano från Valencia i Spanien slutade raka sina ben i november i fjol. Anledningen var att hon helt enkelt inte ville raka dem längre. 

Nu har det gått fyra månader sedan Ana senast tog bort håret från benen. För ett par dagar sedan lade hon ut en video på sociala medier som visar hur hennes ben ser ut i dagsläget. De är täckta i tjockt, mörkt hår. Efter att hon publicerat videon har hon fått ta emot flera sexistiska kommentarer av så kallade "troll", rapporterar brittiska Metro. 

"Jag skäms inte"

Enligt Ana är hon bara lat och vill inte raka benen. Hon berättar att hon fått dussintals meddelande från "troll" som säger att "du har inte haft sex på länge" och "jag skulle göra slut med min flickvän om hon såg ut så här". 

Men Ana skäms inte för någonting, vilket hon med all rätt inte gör. 

– Jag skäms inte över att ha håriga ben – kvinnor ser ut såhär, håriga. Vi väljer om vi vill raka eller inte göra det. Det har ingenting med feminism att göra och är inte ett försök att poängtera något – jag vill bara inte raka, säger hon, skriver Metro. 

Ana får ta emot mycket hat efter att hon slutat raka benen. Bildkälla: Youtube

Över 9000 delningar

När Ana lade ut videon hade hon inte tänkt att så många personer skulle reagera. Totalt har den över 9000 delningar på diverse sociala medier. 

– Jag är trött på att behöva raka mig för att "jag är skyldig samhället det". Jag kommer inte göra det förrän jag känner att jag vill det, säger hon.

Däremot är det inte alla som kallar henne "hemsk och äcklig" för att hon inte rakar benen. En del kvinnor skriver positiva kommentarer och tackar Ana för att hon gör håriga ben mindre tabubelagt. 

Det här är det värsta någon har sagt till henne

Hon berättar att en av de absolut värsta kommentarer hon har fått om sina ben är att hon skulle lida av depression, rapporterar Metro.

– Den värsta kommentar som jag har fått var från en kille som skrev att jag led av depression och att jag hade låg självkänsla eftersom jag slutade att raka mina ben. 

Som svar på tal till killen som kallat henne deprimerad skrev hon att "det skulle vara detsamma för honom och hans skägg. 

Nyheter24 har tidigare skrivit om 39-åriga Rose Geil som slutade att raka sig helt och aldrig känt sig sexigare än vad hon gör efter det. Läs mer om det här!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Brukar du raka benen?
Tack för din röst!