Tisdag 22 Jun
Stockholm

Kvinna riskerar fängelse i Dubai – kallade sitt ex nya fru för "häst"

Facebook, Fängelse, Laleh Shahravesh
Mamma arresterad i Dubai – kallade sitt ex nya fru för "häst". Foto: Laleh Shahravesh, Pixabay

Den brittiska mamman Laleh Shahravesh har arresterats i Dubai. Hon riskerar ett fängelsestraff på två år och böter på 50 000 pund. Orsaken? En två år gammal kommentar på Facebook.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Den brittiska mamman Laleh Shahravesh, 55, landade den 14 mars i Förenade Arabemiraten. Hon hade rest dit tillsammans med sin 14-åriga dotter Paris för att gå på en begravning. Det var ex-maken Pedro som dött av en hjärtinfarkt. Men istället arresterades hon vid flygplatsen och fängslades direkt, tillsammans med sin dotter.

Efter 12 timmar i cellen fick de tillåtelse att åka hem igen. Men det kunde de inte, då Lalehs pass var konfiskerat. Hon kan alltså inte lämna landet, rapporterar Mail Online.

Riskerar fängelse

Nu riskerar mamman ett fängelsestraff på två år och böter på 50 000 pund, vilket motsvarar över 600 000 svenska kronor. Varför? En två år gammal kommentar på Facebook.

Laleh Shahravesh var tidigare gift med Pedro, men efter 18 års äktenskap gick de skilda vägar. Pedro skaffade sig en ny fru, som i sin tur har anmält ett Facebook-inlägg skrivet av Laleh. 

– Jag är livrädd. Jag kan varken äta eller sova. Jag har gått ner två klädstorlekar på grund av stressen, säger Laleh till Mail Online och fortsätter:

– Och min dotter gråter sig till sömns varje natt. Vi är så nära, särskilt eftersom hennes pappa lämnade oss och vi har bara varandra.

Efter Lalehs ex bröllop kommenterade hon på persiska att bruden, Samah Al Hammadi, 44, var en "häst". Detta var något som Al Hammadi inte uppskattade och klagade till myndigheterna i Dubai, där vissa uttryck på sociala medier kan vara brottsliga. 

"Du gifte dig med en häst din idiot"

De kommentarer som hon nu behöver stå till svars för är: "Jag hoppas du går under jorden din idiot. Fan dig. Du lämnade mig för den här hästen" och "Du gifte dig med en häst din idiot".

Enligt Laleh själv har hon "förlorat allt" då hon varit tvungen att stanna i Dubai. Med allt menar hon sitt jobb och sin lägenhet. Hon har dessutom samlat på sig över 5000 pund i skulder, alltså över 60 000 svenska kronor på grund av bortfall av inkomst.

Familjen har överklagat och bett den brittiska ambassaden om hjälp, men de kunde inte göra något, rapporterar Metro UK.

Har du kallat en person för häst någon gång?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela