Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Barn till Danmarks rikaste man döda i terrordåden i Sri Lanka

- 22/04/2019, 12:14 -

Det kom in uppgifter om att tre av de personer som gick bort under terrordåden i Sri Lanka var danska medborgare. Nu har det kommit fram att dessa tre personer var barn till Danmarks rikaste man Anders Holch Povlsen​.

Danmarks rikaste man och ägare till modeföretaget Bestseller, Anders Holch Povlsen, var på semester i Sri Lanka med sin familj när explosionerna ägde rum. 

Tre kyrkor och tre hotell var målet för självmordsbombarna, men det bombades också en sjunde och åttonde gång i ett mindre hotell utanför staden, samt en explosion under en husrannsakan. Samtliga explosioner ska ha utlösts av självmordsbombare, rapporterar Aftonbladet TV.

Tre personer från Danmark

Det rapporteras om att 290 personer omkom och runt 500 antas vara skadade.

Det kom in uppgifter under söndagen att tre danska medborgare dog under attackerna. 

Nu framgår det att det var Holch Polvsens tre av fyra barn som omkom i explosionerna.

– Det kan vi dessvärre bekräfta. Vi ber er att respektera privalivets helgd, och har inga ytterligare kommentarer, berättar kommunikationschefen Jesper Stubkier till Ekstra Bladet, rapporterar Aftonbladet TV.