Brott
Inbrottstjuv försökte kidnappa flicka – då slog hennes morfar till - Foto: Johan Nilsson/TT, Boone County Sheriff's Office

Inbrottstjuv försökte kidnappa flicka – då slog hennes morfar till

En 37-årig man försökte kidnappa en 6-årig flicka i samband med ett inbrott. Då fick flickans morfar nog och slog till mannen – REJÄLT.


Natten till den 3 juni vaknade Martin och Patty Roths av att någon sparkade in dörren i deras hem i Lebanon, en stad utanför Indianapolis, USA. 

Det var 37-årige Benjamin Dillion som var där för att "hämta sin dotter", rapporterar flera amerikanska medier, bland annat The Star

Försökte ta 6-årig flicka 

Men det var inte Dillions dotter. Flickan i huset var paret Roths barnbarn – en 6-årig flicka som Dillion försökte att ta från dem. 

Men då fick morfar Martin Roths nog – han slog till Dillion hårt i ansiktet och lyckades få honom ut ur huset. Polisen kom till platsen och när de skulle gripa honom blev han aggressiv och sa att han skulle döda dem, så även polisen slog honom flera gånger. 

Anklagad för flera brott 

Nu sår Benjamin Dillion anklagad misstänkt för inbrott, motstånd vid arrestering samt hot i samband med inbrottet i parets hus. 

På en bild från fängelset ser vi att han är täckt av blåmärken från slagen han fått när han drabbades samman med morfadern Martin Roth och polisen. 

Martin Roth slog till Benjamin Dillion när han försökte kidnappa Roths barnbarn. Bildkälla: Boone County Sheriff's Office

Den misstänkte nekar till att han brutit sig in i paret Roths hus, utan hävdar i stället att han släpptes in. 

– Jag fick intrycket att min dotter kanske befann sig i det huset, berättar Dillion från fängelset till WTHR.

Han fortsätter: 

– Jag är verkligen ledsen att jag kom till parets hus och väckte dem. Men jag vet att jag inte slog in dörren, det är ett misstag. Jag vet att jag fysiskt slogs med polisen men aldrig att jag tog mig in i huset. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Heja morfar!?!?!?!
Tack för din röst!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

1 timme sedan

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

2 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

2 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

3 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

igår 21:32
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

igår 21:10
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.