Inbrottstjuv försökte kidnappa flicka – slog hennes morfar till

- 14/06/2019, 22:03 -

En 37-årig man försökte kidnappa en 6-årig flicka i samband med ett inbrott. Då fick flickans morfar nog och slog till mannen – REJÄLT.

Natten till den 3 juni vaknade Martin och Patty Roths av att någon sparkade in dörren i deras hem i Lebanon, en stad utanför Indianapolis, USA. 

Det var 37-årige Benjamin Dillion som var där för att "hämta sin dotter", rapporterar flera amerikanska medier, bland annat The Star

Försökte ta 6-årig flicka 

Men det var inte Dillions dotter. Flickan i huset var paret Roths barnbarn – en 6-årig flicka som Dillion försökte att ta från dem. 

Men då fick morfar Martin Roths nog – han slog till Dillion hårt i ansiktet och lyckades få honom ut ur huset. Polisen kom till platsen och när de skulle gripa honom blev han aggressiv och sa att han skulle döda dem, så även polisen slog honom flera gånger. 

Anklagad för flera brott 

Nu sår Benjamin Dillion anklagad misstänkt för inbrott, motstånd vid arrestering samt hot i samband med inbrottet i parets hus. 

På en bild från fängelset ser vi att han är täckt av blåmärken från slagen han fått när han drabbades samman med morfadern Martin Roth och polisen. 

Martin Roth slog till Benjamin Dillion när han försökte kidnappa Roths barnbarn. Bildkälla: Boone County Sheriff's Office

Den misstänkte nekar till att han brutit sig in i paret Roths hus, utan hävdar i stället att han släpptes in. 

– Jag fick intrycket att min dotter kanske befann sig i det huset, berättar Dillion från fängelset till WTHR.

Han fortsätter: 

– Jag är verkligen ledsen att jag kom till parets hus och väckte dem. Men jag vet att jag inte slog in dörren, det är ett misstag. Jag vet att jag fysiskt slogs med polisen men aldrig att jag tog mig in i huset.