Kaitlyn trodde hon hade en vanlig förkylning – blev stum

- 20/06/2019, 07:43

Det som Kaitlyn Grace trodde var en vanlig förkylning, visade sig vara väldigt mycket mer allvarligare än så. Till slut gick det så långt att hon blev stum - i åtta månader.

I åtta månader gick den 28-åriga Kaitlyn Grace utan röst. Hennes stämband hade påverkats till den grad att hon inte alls kunde kommunicera med rösten efter en vanlig förkylning.

Rösten försvann

Det var under tiden hon jobbade på en irländsk pub som barchef som hon drog på sig en förkylning, något hon tänkte var harmlöst. Men efter att det hade gått två månader började hon bli orolig, eftersom hennes röst vägrade återgå till det normala. 

– Jag försökte verkligen få ut vad jag ville säga och jag visste att folk inte kunde höra mig, så jag blev väldigt frustrerad, berättar hon för Daily Star.

Kaitlyn Grace
Kaitlyn Grace. Bildkälla: Instagram

Strupkatarr

Förkylningen hade utvecklats till något betydligt värre än en vanlig höstsnuva. Det visade sig att hon hade fått ett allvarligt fall av strupkatarr, något som gjorde henne stum i åtta månader.

– Jag minns att jag grät och sa till min mamma att jag aldrig kommer få tillbaka min röst och att jag aldrig kommer bli mig själv igen. Det var svårt, förklarar hon för Daily Star.

Paralyserat stämband

Efter tre långa månader fick hon träffa specialister som gav henne beskedet att hennes vänstra stämband blivit paralyserat och att hon därför var tvungen att genomgå diverse behandlingar. Dessa behandlingar skulle stärka stämbanden så att det till slut skulle bli möjligt för Kaitlyn att prata igen.

– Behandlingen var så omedelbar. Varje gång jag fick en behandling så stärktes min röst. Det var riktigt sjukt, berättar hon.

Nu har Kaitlyn insett att hon måste börja lyssna mer på sin kropp och uppmanar fler att göra samma sak.