Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skogsbrand härjar på Gran Canaria – tusentals evakuerade

- 12/08/2019, 08:41 -

En fruktansvärd skogsbrand har härjat på Gran Canaria under helgen. Branden är för tillfället under kontroll, men än är inte faran över.

Det var i lördags som en rejält skogsbrand bröt ut på semesterparadiset Gran Canaria. Skogsbrandens framfart har tvingat tusentals turister att evakueras, skriver finska Yle.

Branden inom kontroll – men faran består 

Över 200 brandmän och soldater har arbetat med släckningsarbetet och kunde under måndagen få branden under kontroll. 

"Vi fortsätter att arbeta och kämpa för vår ö", skriver brandförsvaret på Gran Canaria, i ett inlägg på Twitter där de även delar med sig en video av den förödande elden.

Däremot kan kraftiga vindar ställa till det och förvärra läget på nytt, uppger ledaren för Kanarieöarnas lokalstyre Ángel Víctor Torres, skriver Yle.

En man har gripits

Branden har härjat på ett område cirka tusen hektar stort och förhoppningsvis sprider den sig inte längre än så. En 55-årig man har gripits i samband med händelsen, och misstänks ha startat branden med ett svetsaggregat.

Är du på plats? Tipsa oss på tips@nyheter24.se!