Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Asteroid som är dubbelt stor som Eiffeltornet rör sig mot jorden

- 22/08/2019, 14:56 -

Nasa:s system som larmar för närmande asteroider har varnat för objektet 467317 (2000 QW7) som rör sig mot jorden.

Nasa:s system som varnar för inkommande objekt har larmat om asteroiden 467317 (2000 QW7) som rör sig mot jorden i detta nu, skriver The Sun.

2000 QW7s diameter beräknas vara någonstans mellan 951 och 2 133 meter. Vilket gör den något till en gigant – för om vi ska sätta det i perspektiv så är den i princip dubbelt så stor som självaste Eiffeltornet.

Räknas som en "close approach"

Men som tur är behöver du inte oroa dig – asteroiden kommer inte att träffa vår planet. Den rör sig däremot tillräckligt nära den 14 september för att kallas som en "close approach".

Hur nära kommer asteroiden att passera oss då? Jo, som det ser ut just nu så 5,3 miljoner mil ifrån vår planet – vilket ändå är en bit.

Men varför varnar då Nasa:s verktyg för den här? Jo – det är nämligen så att varje objekt som färdas snabbt och rör sig inom 7,48 miljoner mil från vår planet klassas som "potentiellt farliga" av säkerhetsskäl, skriver The Sun.

Så du kan sitta lugnt i båten och ta det lugnt en bra stund till.

MER: Forskarnas skrämmande fynd: Svarta hålet växer rekordfort