Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Åttaårig flicka gruppvåldtagen av bröder på skoltoalett i Indien

- 04/09/2019, 20:28

Ett fruktansvärt brott begicks på en skoltoalett i närheten av New Delhi i Indien. En åttaåriga flickan gruppvåldtogs av tre bröder.

Det avskyvärda brottet inträffade i Ramalaregionen – som ligger ungefär en timma från New Delhi – på en skoltoalett.

Den anmälan om våldtäkt som upprättats visar att en 11-årig pojke, tillsammans med sina två yngre bröder, är misstänkta för brottet. 

Handfallen polis

Men det har kommit fram att polisen varit slappa i hur ärendet hanterats. Och regionens polischef ska ha pressat flickans familj att dra tillbaka anmälan. 

Flickans farbror har sagt att de blivit ombedda att hålla tyst av den lokala polisen och av byns äldre. Han tillägger också att flickans lärare "reagerade som att ingenting hade hänt" när han tog upp saken med henne. 

– Under tiden för allt det här försämras flickans hälsa konstant, säger farbrorn. 

Värsta landet för kvinnor

Enligt en rapport som sammanställts av genusexperter är Indien det värsta landet i världen att vara flicka i. Följt av Afghanistan och Saudiarabien. Rapporten baseras på hur kvinnor allmänt behandlas och antalet sexualbrott.

Den senaste statistiken visar att 30 000 våldtäktsfall anmäldes 2016 i Indien, varav endast en fjärdedel ledde till fällande dom, skriver Dailymail

Mer nyheter: Pappa tvingade son att röka och snusa – åtalas för misshandel