Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Australien i lågor: 130 aktiva bränder och hundratals evakuerade

- 09/09/2019, 10:43 -

Just nu sprider sig hundratals bränder utöver östra Australien och sprider skräck hos boende i Queensland och New South Wales. Hundratals har evakuerats och brandmän jobbar febrilt för att få bukt med lågorna.

Under den senaste veckan har hundratals skogsbränder spridit sig i östra Australien. De värst drabbade områdena är New South Wales och Queensland. 

På den sistnämnda platsen klassar man detta som den värsta inledningen på skogsbrandssässongen i Queenslands historia, skriver BBC. 

"Klimatförändringar och ökade temperaturer"

Hittills har hundratals evakuerats från sina hem och sammanlagt 300 brandmän arbetar för att tygla eldar kring Solskenskusten, en insats som hyllats av Jackie Trad, landshövding. 

– De ansträngningar som gjorts av brandmän under natten resulterade i ingenting mindre än ett mirakel, sade hon under en presskonferens under tisdagsmorgonen. 

Trad på pekade även att effekterna av klimatförändringar, inklusive "ökade temperaturer", höjt brandrisken i de drabbade områdena, skriver BBC

Är du eller någon du känner på plats, eller i närheten av bränderna? Maila tips@nyheter24.se.