Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Chef sparkade praktikant första dagen av en bisarr anledning

- 10/09/2019, 15:36 -
Sparka, praktikant

Chefen sparkar praktikanten – på grund av AirPods

Shutterstock

Alla kan nog hålla med om att den första dagen på jobbet är lite nervkittlande. Det gäller ju att göra ett gott intryck på sin nya arbetsplats – det gjorde INTE den här praktikanten.

Vi alla har varit nya på jobbet och de flesta kan nog relatera till den skräckblandade förtjusningen inför första arbetsdagen. Nya arbetsuppgifter, nya kollegor, men kanske framför allt – att träffa sina nya chef.

Att man inte alltid lyckas med det första intrycket på sin nya chef fick en praktikant på mäklarfirman "Van Der Horst Holdings" i Nederländerna minst sagt uppleva.

"Varför jag inte låter mina praktikanter ha på sig AirPods"

Det var Mirror som rapporterade om att chefen Bart van der Horst skrev ett inlägg på LinkedIn om det första mötet med en av hans nya praktikanter. Rubriken löd: "Varför jag inte låter mina praktikanter ha på sig AirPods"

Chefen fortsätter skriva i inlägget om den korta konversationen mellan han och praktikanten – som kostade den sistnämnda jobbet.

"Jag frågade varför han kände sig berättigad att ha på sig AirPods som en obetald praktikant"

"Det är för dem är sköna och bekväma", svarade praktikanten.

"Ja, men då är det ganska bekvämt för mig att sparka dig här och nu. Ha en trevlig dag"

LinkedIn-användare fördömer chefens agerande

Chefen ansåg att det han gjorde var att sätta en referenspunkt för framtida praktikanter. Men andra användare på plattformen fördömer hans agerande.

"Varför blir man så arg över ett par trådlösa hörlurar?", skriver en användare.

Varpå chefen svarar:

"AirPods är enbart för kärngruppen på företaget. När du som anställd har bevisat att du är en tillgång i mitt team, endast då får du bära AirPods"

Läs även: 11 situationer du bara känner igen om du är praktikant på jobbet