Sparka, praktikant
Chefen sparkar praktikanten – på grund av AirPods - Foto: Shutterstock

Chef sparkade praktikant på första dagen – av en bisarr anledning

Alla kan nog hålla med om att den första dagen på jobbet är lite nervkittlande. Det gäller ju att göra ett gott intryck på sin nya arbetsplats – det gjorde INTE den här praktikanten.


Vi alla har varit nya på jobbet och de flesta kan nog relatera till den skräckblandade förtjusningen inför första arbetsdagen. Nya arbetsuppgifter, nya kollegor, men kanske framför allt – att träffa sina nya chef.

Att man inte alltid lyckas med det första intrycket på sin nya chef fick en praktikant på mäklarfirman "Van Der Horst Holdings" i Nederländerna minst sagt uppleva.

"Varför jag inte låter mina praktikanter ha på sig AirPods"

Det var Mirror som rapporterade om att chefen Bart van der Horst skrev ett inlägg på LinkedIn om det första mötet med en av hans nya praktikanter. Rubriken löd: "Varför jag inte låter mina praktikanter ha på sig AirPods"

Chefen fortsätter skriva i inlägget om den korta konversationen mellan han och praktikanten – som kostade den sistnämnda jobbet.

"Jag frågade varför han kände sig berättigad att ha på sig AirPods som en obetald praktikant"

"Det är för dem är sköna och bekväma", svarade praktikanten.

"Ja, men då är det ganska bekvämt för mig att sparka dig här och nu. Ha en trevlig dag"

LinkedIn-användare fördömer chefens agerande

Chefen ansåg att det han gjorde var att sätta en referenspunkt för framtida praktikanter. Men andra användare på plattformen fördömer hans agerande.

"Varför blir man så arg över ett par trådlösa hörlurar?", skriver en användare.

Varpå chefen svarar:

"AirPods är enbart för kärngruppen på företaget. När du som anställd har bevisat att du är en tillgång i mitt team, endast då får du bära AirPods"

Läs även: 11 situationer du bara känner igen om du är praktikant på jobbet

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du AirPods?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Morgonens nyheter 19 april

Två unga män döda i våldsam krasch

En 18-årig man och en 20-årig har dött i en bilkrasch i Eskilstuna, säger polisen till Aftonbladet. Olyckan skedde kort efter midnatt.

Fler tror på stigande bopriser

Svenskarnas tro på stigande bostadspriser ökar för sjätte månaden i rad. Mer än hälften tror på en uppgång under året, visar Länsförsäkringarnas mätning Boprisbarometer.

Bombplan har kraschat i Ryssland

Ett strategiskt bombflygplan har störtat i Stavropol-regionen i södra Ryssland, uppger det ryska försvarsdepartementet för den statskontrollerade nyhetsbyrån Interfax.

Ny dna-metod kan identifiera brottsoffer

1 timme sedan
En ny dna-metod kan få fram betydligt mer information jämfört med tidigare metoder.

Oljepris upp på attackrapporter

1 timme sedan
Oljepriset steg inledningsvis med över 4 procent efter uppgifterna om att Israel har attackerat mål i Iran. I Singapore noterades ett fat råolja, Brent, till över 90 dollar till en början men sjönk sedan tillbaka neråt 89 dollar.