Studenten blev miljonär i den lokala mataffären.
Studenten blev miljonär i den lokala mataffären. - Foto: Cajsa Collin/TT, Pixabay

Studenten skulle köpa snus och panta – blev miljonär

Panta mera! Det är nog tipset som den 22-årige norska studenten skulle gett till dig som känner att du behöver lite extra cash i plånboken. Han blev nämligen miljonär efter att ha vunnit en pantvinst, när han egentligen bara skulle köpa snus.


En norsk student tog sig till den lokala mataffären under tisdagskvällen, något han trodde skulle bli en vanlig tur för att köpa snus.

Men inte visste han att han skulle komma hem som miljonär.

Skulle bara panta och köpa snus

Den 22-årige mannen från Åsane utanför Bergen i Norge bestämde sig för att ta med några pantflaskor. Efter att han matat in flaskorna i maskinen tills dess att han var uppe i sju kronor, stod det mellan valet och kvalet att välja att ta ut pengarna eller trycka på biståndsknappen.

Vann miljonvinst

Då valde studenten, som vill förbli anonym, att ge pengarna till välgörenhet – och det lönade sig. Stort.

– Det kom ett ljud från automaten som jag aldrig hade hört förut. Jag förstod på en gång att jag hade vunnit, men var helt säker på att det handlade om kanske 50 kronor, förklarar studenten för TV2.

"Såg ut som ett spöke"

Men när lappen kommer ut så kunde han knappt ta in vad som stod på den. Studenten förklarade för TV2 att han måste sett ut som ett spöke när han försökte räkna alla nollor. Till slut tog han hjälp av en anställd, som gratulerade honom till miljonvinsten.

– När han berättade att jag blivit miljonär, så klarade jag knappt att stå upp. Jag trodde aldrig att något sådant skulle hända mig.

Flickvännen blev stum

Därefter gick 22-åringen hem till sin flickvän, som inte trodde på honom till en början.

– Jag funderade lite på hur jag skulle berätta för henne och det slutade med att jag sade att jag hade varit med om något sjukt på affären. Hon trodde inte på mig förrän jag visade henne pantlappen. Då blev hon helt stum, och sedan väldigt glad, berättar han.

I frågan om vad han nu ska göra med pengarna, blev svaret att han och hans flickvän ska köpa en egen lägenhet. Men först och främst ska de fira med familjen, skriver TV2.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Brukar du panta?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Då kan bitcoinutbudet halveras

Polisen rapporterar om brand, Nacka

"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

1 timme sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

1 timme sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

1 timme sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

2 timmar sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.