Flera påkörda av stulen ambulans i Oslo – man och kvinna gripen

- 22/10/2019, 12:59 -

En beväpnad man ska vid 13-tiden på tisdagen ha stulit en ambulans och kört på flera personer i Torshov, centrala Oslo. Två sju månader gamla tvillingar vårdas nu på sjukhus. Polisen har gripit en misstänkt, och jagar ytterligare en person.

Flera personer har blivit påkörda av en stulen ambulans i Torshov, centrala Oslo. Enligt NRK ska ambulansen ha kört på ett äldre par och en kvinna med en barnvagn. 

Tidningen skriver även att polisen ska ha skjutit skott mot ambulansens däck. 

Polis var snabbt på plats (Kjetil Mæland, med tillstånd från Nettavisen)

Enligt Expressen ska två sju månader gamla tvillingar vårdas på sjukhus i samband med händelsen. 

Polisen fick stopp på ambulansen

Händelsen ska ha ägt rum kring 12:45 under tisdagseftermiddagen och strax efter 13:00 kunde polisen meddela att de lyckats få stopp på ambulansen. 

Ett barn ska ha förts till sjukhus. (Kjetil Mæland, med tillstånd från Nettavisen)

"Vi kontrollerar en ambulans som stulits av en beväpnad man. Skott avfyrades för att stoppa gärningsmannen, han är inte kritiskt skadad. Uppdateringen kommer." skriver Oslopolisen på Twitter. 


Man och kvinna gripen

Enligt norska tidningen VG ska två personer ha varit inblandade i stölden. 

- Det är en oklar situation. Vi har arresterat en man och söker efter en kvinna, säger operationschef Tor Grøttum till NRK.

Inledningsvis kunde en man gripas, och senare under dagen även den kvinna som polisen sökte efter.

Området i Torshov. (Anders Zerener – med tillstånd från Nettavisen)

"Hotade personalen"

Ett ögonvittne till händelsen berättar för norska Nettavisen att mannen som stal ambulansen hotade personalen och tvingade dem att lämna över bilen vi en bensinstation. 

– Han kom till bensinmacken samtidigt som ambulansen. Han hotade dem med ett vapen och sen körde han iväg, säger vittnet till Nettavisen