Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Livsfarliga skogsbränder härjar i Australien – se hemska videon här

- 21/11/2019, 11:38

Flera skogsbränder sprider förödelse över Australien i detta nu. Här är räddningspersonalens egna bilder från hemskheterna.

Sedan i september har massiva skogsbränder härjat runt om i Australien. Landet är för närvarande inne i den så kallade skogsbrandssäsongen och inledningen som, var i september, sägs ha varit den värsta genom tiderna.

Idag ligger röken tät över miljonstaden Sydney och flera bränder härjar fortfarande. Enligt brittiska BBC ska sex personer ha mist sina liv till följd av lågornas framfart – bara den senaste månaden.

Rökridå i Sydney
Rökridå över Sydney. Bildkälla: Rick Rycroft TT/TT

1,2 miljoner hektar har brunnit ned

Hela 1,2 miljoner hektar mark har i skrivande stund ödelagts av skogsbränderna i Australien. Myndigheter har skickat ut varningar i alla sex delstater i landet.

I och med att temperaturerna förväntats att stiga under veckan så tror man att bränderna kan förvärras i takt med det, skriver SVT.

Varnar folk i specifika områden

Det är verkligen en fråga om liv och död på vissa platser. Räddningstjänsten i delstaten Victoria uppmanar människor att evakuera de norra delarna av delstaten.

– Var inte där. Om det börjar brinna kommer du inte överleva, säger Steve Warrington, på räddningstjänsten i delstaten Victoria, skriver den australiska tidningen The Age.

Se räddningspersonalens egna video från förödelsen i videospelaren ovan.