Polisens avslöjande: Ny misstänkt i Madeleine McCann -fallet

- 02/12/2019, 08:25 -

Mysteriet Madeleine McCann fortsätter. Nu har ett nytt uttalande slagit ner som en bomb i Storbritannien. En helt ny misstänkt kan nu dras in i fallet.

Över tolv år har gått. Fortfarande vet vi inte vad som hände 4-åriga Madeleine McCann, som försvann från sin familj under en semester i Portugal i maj 2007. 

Under åren har flera spår och ledtrådar följts upp, men försvinnandet ännu en gåta. 

Madeleine McCann
Madeleine McCann försvann 2007 (AP via TT)

Men nu har en ny misstänkt dykt upp i spekulationerna. 

I en intervju med en australisk podcast avslöjar den portugisiske före detta polischefen Goncalo Amaral att det finns en ny misstänkt – som redan sitter inspärrad.

"Ser ut som pappan"

Tidigare har det spekulerats att den ökände tyska pedofilen Martin Ney, som sitter i tyskt fängelse, ska vara utpekad av brittiska polisen som misstänkt. 

Men nu avslöjar Amaral att den misstänkte inte är Ney, utan en helt annan tysk pedofil – som också sitter i tyskt fängelse. 

Amaral vill inte avslöja namnet på den nya misstänkte, men menar att mannen redan 2007 fanns med i utredningen. Mannen ska också vara lik Madeleine McCanns pappa, Gerry McCann.

– Det har talats om en tysk pedofil som sitter i fängelse. Men det är inte han, det är en annan pedofil som är misstänkt. Han sitter också i tyskt fängelse, säger Amaral i intervjun, enligt The Sun

Madeleine McCann
Madeleine McCanns föräldrar Kate och Gerry (AP via TT)

Nyheten har slagit ner som en bomb i Storbritannien, där Madeleine McCanns försvinnande fortfarande engagerar och berör. 

Dock skriver The Sun att det som Amaral säger ska tas med en nypa salt. Den före detta polischefen har haft flera konflikter med brittiska polisen, och har även skrivit en konspiratorisk bok om fallet McCann. 

Så sent som förra året påstod Amaral att Madeleine McCanns försvinnande var iscensatt och nedtystat av brittiska underrättelsetjänsten MI5. 

LÄS MER: Nya ledtrådarna ger nytt hopp i fallet Madeleine McCann

Tror du vi någonsin kommer få veta vad som hände?