Nioåriga Quaden mobbades i skolan, nu öser kärleksbomber in till honom
Nioåriga Quaden mobbades i skolan, nu öser kärleksbomber in till honom - Foto: Yarraka Bayles/Facebook

9-åriga Quaden mobbades – nu kärleksbombas han på nätet

Det är en hjärtskärande video om Quaden Bayles, 9, från Australien, som sprids runt på sociala medier. Nu haglar fina och kärleksfulla hälsningar in till honom runt om i världen.


En video visandes en gråtande och förtvivlad Quaden Bayles, 9, har blivit viral på nätet. I videon ser vi hur ett förtvivlad barn mår fruktansvärt över att ha blivit mobbad på grund av sin kortvuxenhet under en lång tid på sin skola.

Det är mamman till Quaden som filmar händelsen i hopp om att uppmärksamma lärare, vuxna, föräldrar, barn om vilken effekt mobbning faktiskt kan ha.

Och nu skickar människor från jordens alla hörn sitt stöd på sociala medier till nioåriga Quaden. Även en hel del kändisar har skickat en hälsning till pojken.

Hugh Jackman hälsning till Quaden. Bildkälla: Twitter/@realhughjackman

Fick hälsning av Hugh Jackman

Quaden fick under torsdagen en väldigt fin hälsning av Australiens kanske största filmstjärna just nu, Hugh Jackman

I hälsningen berättar Jackman bland annat att Quaden alltid har en vän i honom.

– Quaden, du är starkare än vad du vet kompis och oavsett vad så har du en vän i mig. Så kan vi alla vara snälla mot varandra, mobbning är inte okej. Livet är svårt nog. Så låt oss komma ihåg att varje person vi ser har en egen sorts kamp med något. Så låt oss vara snälla, säger Jackman i en video han publicerat på Twitter.

Samlat in över en miljon kronor

En annan som såg videon var komikern Brad Williams, som även han föddes kortvuxen, och han beslutade sig för att försöka komma i kontakt med Quaden och hans mor – som han till slut lyckades med.

Brad Williams facetimar med Quaden. Bildkälla: Twitter/@funnybrad

Samtidigt startade han en insamling för att ta Quaden till Disneyland, en insamling som i dagsläget har samlat in över en miljon kronor. 

I en tweet skriver Williams att alla pengar som blir över från resan kommer att skänkas till anti mobbing-inriktad välgörenhet.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden tar emot Erdogan i Vita huset i maj

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

1 timme sedan
Israel sätter sig vid förhandlingsbordet igen, då premiärminister Benjamin Netanyahu ger klartecken för fortsatta samtal om vapenvila. Samtalen såg ut att ha lagts på is vid sidan av säkerhetsrådets skarpa krav.

Inflationen i USA på väntad nivå

1 timme sedan
Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

2 timmar sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

2 timmar sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.