Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu sätts hela Italien i karantän – på grund av coronaviruset

- 09/03/2020, 21:56 -

Nu sätts hela Italien i karantän. Anledningen är coronaviruset. Det meddelade premiärminister Giuseppe Conte strax innan 22 på måndagen. Sammanlagt kommer karantänen gälla 60 miljoner människor.

Tidigare i helgen berättade Italiens premiärminister att 16 miljoner italienare skulle sättas under karantänregler.  De regioner som karantänen först gällde var främst Lombardiet och 14 andra regioner. Det kan du läsa om här

LANDET HAR UNDER DAGEN DRABBATS AV 97 DÖDSFALL

Nu uppger La Repubblica att karantänreglerna kommer att gälla hela landet. Under måndagen har landet drabbats av totalt 97 dödsfall, något som fick landet att agera drastiskt.

NYA KARANTÄNEN GÄLLER HELA ITALIEN 

Karantänreglerna kommer att börja gälla under tisdagsmorgonen och kommer att beröra 60 miljoner människor, skriver Aftonbladet.

Karantänen innebär att folksamlingar kommer att förbjudas. Alla resor förutom resor till och från arbete kommer också att stoppas. 

"STANNA HEMMA"

Premiärminister Conte Giuseppe sammanfattade situtationen under en presskonferens under måndagskvällen:

– Det beslut jag nu skriver under sammanfattas bäst så här: Stanna hemma, säger Conte.

Premiärministern säger att nya beslut måste fattas och att tiden har runnit ut. Då landet har en betydande ökning av antalet insjuknade så menar premiärministern att landets vanor måste förändras.

"REGLERNA ÄR NÖDVÄNDIGA"

Premiärministern menar att reglerna är nödvändiga för att skydda landets mest utsatta och för att kunna stoppa den explosiva smittohärden. 

Artikeln uppdateras.

LÄS MER:  Nu sätter Italien 16 miljoner människor i karantän – på grund av coronaviruset