Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Varningen: USA kan bli nästa epicentrum för coronaviruset

- 24/03/2020, 12:18

Coronavirusets spridning började i Wuhan i Kina, sedan dess har viruset spridits över världen och nu kan USA bli nästa epicentrum, varnar WHO.

Coronaviruset som hade sitt utbrott i Wuhan-provinsen i Kina har nu spridits över världen. Länder som är och har varit hårt drabbade förutom Kina är Iran, Italien och Spanien. 

Nu räknas coronaviruset som en pandemi och hela världen är medvetna om smittan. 

Få nya fall i Kina

I Kina rapporteras extremt få nya fall och reserestriktionerna ut från Wuhan lyfts på onsdag. Men nu varnar Världshälsoorganisationen, WHO, för var nästa epicentrum av coronasmittan kan bli.

New York är hårt drabbat av coronaviruset
New York är hårt drabbat av coronaviruset. Bildkälla: AP Photo/John Minchillo/TT

Det är USA som ligger i riskzonen att bli den del av världen där ökningen av antalet smittade är som högst och kan därmed bli ett nytt epicentrum för smittan. 

Över 46 000 smittade

Landet har den senaste tiden sett en snabb ökning av fall. 85 procent av de nya coronafallen i världen det senaste dygnet har rapporterats från USA och Europa, skriver Aftonbladet

USA har över 46 000 smittade och 593 personer har dött i viruset. 

Man har infört restriktioner och i New York som annars brukar vimla av folk är nu nästintill folktomt. Se fler bilder på de kusligt tomma världsstäderna här