Pastor Kenneth Copeland menar att han "blåst iväg" coronaviruset
Pastor Kenneth Copeland menar att han "blåst iväg" coronaviruset - Foto: Bildkälla: Youtube.com/kennethcopelandministries

Amerikansk pastor "blåser iväg" coronaviruset – med "Guds vind"

Den amerikanska predikanten Kenneth Copeland hävdar att han har åkallat "Guds vind" och därefter "blåst iväg" coronaviruset.


Coronaviruset fortsätter att skörda offer världen runt – i den grad att döda i New York nu kan behöva begravas i parkerna.

Men nu kan frälsningen vara på väg – åtminstone om man får tro den amerikanske tv-predikanten Kenneth Copeland.

Han har tidigare hävdat att coronapandemin kommer vara över "mycket snabbare än ni tror", eftersom "troende kristna i landets böner har överväldigat viruset", skriver The Independent.

Nu menar pastorn att han har åkallat "Guds vind" för att förstöra coronaviruset.

– Jag blåser Guds vind på dig. Du är förstörd för evigt, och du kommer aldrig komma tillbaka. Tack Gud. Låt det ske. Få det att hända, säger Kenneth Copeland i en predikan, innan han blåser på kameran.

VILL TJÄNA 300 MILJONER DOLLAR

Under en predikan förra månaden "verkställde" pastorn coronavirusets "dom". Han förklarade viruset "slut" och "över", och att det har fått USA att "läka och bli bra igen".

Han krävde även att ett vaccin ska komma omedelbart.

På sin Youtube-kanal Kenneth Copeland Ministries har pastorn tidigare påstått att hans tittare kan läka från viruset genom att röra sina skärmar. 

Skylt utanför pastorns kyrka. (LM Otero/TT)

Han uppmuntrar även dem att fortsätta att betala tionde, trots att många förlorat sina jobb under de senaste veckorna, eftersom Gud ska ha sagt åt honom att han behöver tjäna 300 miljoner dollar i år.

Pastorn har jämfört viruset med influensan och antytt att folk som deltar i hans gudstjänster kan bli helade från covid-19.

"VIRUSET HATAR VÄRME"

Copeland stödjer Donald Trump, och har argumenterat för att presidentens motståndare har "öppnat dörren" för viruset genom sina "uppvisningar av hat" mot honom.

Predikanten är säker på hur man ska ta död på coronaviruset.

– Det hatar värme, det hatar luftfuktighet, det hatar vatten –  det bara dör. Det är det som krävs för få slut på denna sak, säger Kenneth Copeland.

Läs mer om coronaviruset: Så har coronaviruset spridits i Stockholm – stadsdel för stadsdel

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!