Polisens brev till Madeleine McCanns föräldrar: ”Hon blev mördad”

Polisen har nu valt att skriva ett brev till Madeleine McCanns föräldrar där de bekräftar att hon inte längre befinner sig i livet.


Den 3 maj 2007 så försvann den då 3-åriga brittiska flickan Madeleine McCann från ett hotellrum i Portugal där hon var på semester med sin mamma och pappa. 

Sedan dess har polisen förgäves försökt att utreda vad som har hänt med Madeleine. Under årens lopp har det funnits flera olika teorier, ledtrådar och spår kring Madeleines försvinnande. 

Men varje gång det har känts som att fallet är nära att lösas så har utredarna varit tillbaka på ruta ett igen.

Madeleine McCanns föräldrar Kate och Gerry, 2012 (AP Photo/Sang Tan, File)

Nu – 13 år efter försvinnandet – så kan tyska åklagare vara nära att lösa fallet. En tysk 43-årig pedofil är misstänkt och utreds nu för mordet på Madeleine McCann. 

I den här husbilen bodde den tyske pedofilen som nu är misstänkt för att ha dödat Madeleine McCann. Bildkälla: Stella Pictures.

– Det allmänna åklagarkontoret i Braunschweig utreder en 43-årig tysk medborgare, misstänkt för mord. Av detta kan ni förstå att vi antar att flickan är död, berättade statsåklagaren Hans Christian Wolters för drygt en månad sedan. 

Polisen ska även ha kunnat fastslå den metod som användes för att döda Madeleine. Ingen kropp har någonsin hittats, skriver The Sun.

"Hon är död"

Nu har Hans Christian Wolters skrivit ett brev till föräldrarna där han bekräftar att Madeleine är död, rapporterar Mirror.

Han skriver dock inte hur han vet det,

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

Tesla levde inte upp till förväntningarna

1 timme sedan
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

1 timme sedan
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

1 timme sedan
Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

1 timme sedan
En kvinna i behov av särskild bostad enligt LSS fick vänta nästan två år innan hon fick ett boende. Det berodde enligt Luleå kommun på platsbrist, något förvaltningsrätten inte ser som en acceptabel orsak.

Rysk biträdande försvarsminister gripen

1 timme sedan
En av Rysslands många biträdande försvarsministrar, Timur Ivanov, har gripits, meddelar Rysslands undersökningskommitté, en av landets brottsbekämpande myndigheter.