Torsdag 24 Jun
Stockholm

"Död" kvinna levde – vaknade på begravningsbyrån

Bårhus
Dödförklarades – men var inte död. Foto: P.J.L Laurens / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)/Unsplash

Läkaren trodde att 20-åringen var död – men det var hon inte.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En 20-årig kvinna dödförklarades i sitt hem i söndags i Detroit, USA. Men när kvinnan togs till begravningsbyrån upptäcktes något oväntat – kvinnan levde fortfarande.

Den lokala tv-kanalen WDIV-TV rapporterar att kvinnan hittades med hjärtstopp på söndagsmorgonen och familjen ringde då efter ambulans.

”Klockan 07.34 den 23 augusti 2020 kom sjukvårdare till ett hem efter larm om en medvetslös kvinna. När de kom dit upptäckte de att kvinnan inte andades. Sjukvårdarna utförde hjärt- och lungräddning och andra livräddningsmetoder i 30 minuter" säger räddningstjänsten i ett uttalande om vad som hände när de var på plats. 

De beslutade sedan, i samråd med en läkare över telefon, att 20-åringen inte längre var i livet.

Kvinnan transporterades till en begravningsbyrå runt lunchtid samma dag som hon dödförklarades. Det var där de anställda upptäckte att hon fortfarande andades. De ringde då larmnumret och när sjukvårdare kom fram kunde de också konstatera att kvinnan faktiskt levde. Hon kördes då till sjukhus.

Och det var verkligen i sista sekunden. Kvinnan skulle precis förberedas inför en balsamering när man upptäckte att hon var vid liv.

– De skulle precis börja tömma henne på blod, om jag ska vara väldigt ärlig, säger familjens advokat Geoffrey Fieger.

Vad gick snett?

Enligt Southfield brandstation, vars sjukvårdare var först på plats, så har allting egentligen gått rätt till. Efter återupplivningsförsöken kontaktade de en läkare och gav hen all medicinsk information om den 20-åriga kvinnan. Läkaren gjorde de bedömningen att hon skulle dödförklaras, och det är så rutinerna ser ut skriver WDIV-TV.

Just nu befinner sig kvinnan på sjukhus i kritiskt tillstånd, och ligger i respirator. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela