Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Över 30 hästar dödade i mystiska ritualmord

- 31/08/2020, 13:49 -

Frankrike skakas av ritualmord på över 30 hästar under sommaren.

Fler än 30 mord på hästar har rapporterats till polis i Frankrike. De flesta av dödsfallen har inträffat under sommaren. 

De fruktansvärda våldsdåden innefattar avskurna öron och kön, utpetade ögon, och kroppar tömda på blod. Inget kött har tagits från de döda hästarna, rapporterar Sky News.

Det finns olika teorier om vem eller vilka som ligger bakom dåden. En är att det kan vara ritualistiska stympningar utförda av en okänd sekt, andra tror att det rör sig om en utmaning på sociala medier eller en copycat som härmar tidigare brott.

Högra örat avskuret

I de flesta av attackerna är ett öra, oftast det högra, avskuret. 

Frankrikes lantbruksminister Julien Denormandie säger att han inte ”utesluter något” gällande vem eller vilka som ligger bakom brotten.

Polisens talesperson i Paris säger att de har svårt att förstå motivet bakom hästmorden.

– Är det en satanistisk ritual, försäkringsbrott, en makaber trofé eller en internetutmaning? Vi vet inte.  

Det spekuleras också i om de barbariska handlingarna går att utföra utan kunskap om hästar anatomi, eller på en häst som skulle kunna fly.

Veterinären Aude Giraudet är chef på nationella veterinärskolan i Alfort och expert på just hästar. Hon säger att en rädd häst är väldigt svår att fånga.

– Om en häst känner sig trygg med människor, då kommer han och tycker att det är normalt att man sätter på träns. Jag tror inte att man behöver ha jättemycket kunskap om hästar, säger hon till Sky News.

Polisen har ännu inga misstänkta för brotten.