Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kaavan har varit ensam i åtta år – nu får han träffa andra elefanter

- 08/09/2020, 18:26 -

I snart ett decennium har elefanten Kaavan varit ensam på en liten yta i Marghazar Zoo​ i Pakistan. Nu stänger zooet ner och "världens mest ensamma elefant" ska äntligen få träffa andra elefanter.

Sedan 1985 har elefanten Kaavan bott på Marghazar Zoo i Pakistan. Mellan 1990 till 2012 hade han sällskap av en annan elefant. 

Efter hennes död har han varit själv på den lilla ytan. Där har han lämnats överviktigt på grund av brist på motion och fått sår på sina fötter. 

I maj beslutade Pakistans högsta domstol att zooet skulle stängas ner. Nu är det bestämt att Kaavan får flyttas och påbörja ett liv med andra elefanter.

Elefanten Kaavan
Elefanten Kaavan. Bildkälla: Anjum Naveed/AP

Efter åtta år i ensamhet har djurrättsgruppen "Four Paws" fått grönt ljus för att flytta Kaavan till ett elefantreservat i Kambodja.

I ett pressmeddelande berättar gruppen att Kaavan äntligen fått medicinsk godkännande för resan. 

Elefanten Kaavan
Bildkälla: Anjum Naveed/AP

Gungar huvud fram och tillbaka

I nuläget står Kaavan dag in och dag ut och gungar med sin huvud fram och tillbaka. 

Veterinärer som undersökt honom säger att hans liv i ensamhet lämnat honom "otroligt uttråkad". 

I elefantreservatet kommer han kunna umgås med andra elefanter. 

2016 började Marghazar Zoo få global uppmärksamhet för hur de behandlade sina djur. Sedan dess har över två dussin djur dött på zooet, enligt Four Paws

LÄS MER: Höns slås ihjäl med påkar – hos Sveriges största äggleverantör