Torsdag 11 Aug
Stockholm

Kvinna födde barn på flyg – visste inte att hon var gravid

En bebisfot och en genrebild på ett flygplan.
En kvinna fick hjälp att förlösa sin son ombord på ett flygplan. Foto: Dominika Roseclay/Pexels/Michael Probst/TT

En flight till Hawaii förra veckan kantades av överraskningar. En kvinna, som var gravid i vecka 29 utan att veta om det själv, födde nämligen en liten pojke på flyget – och ombord fanns lyckligtvis en läkare och tre neonatalsköterskor.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var under förra veckan som en kvinna, ombord på en flight från Salt Lake City, Utah, till Honolulu, Hawaii, plötsligt födde en son – helt oviss om att hon var gravid i vecka 29. 

Kvinnan hade minst sagt tur, för när läkarhjälp eftersöktes ombord dök inte bara en läkare upp, utan även tre neonatalsköterskor. 

Foto: Lise Åserud/NTB/TT

Tillsammans kunde de förlösa en liten pojke, trots att de saknade utrustning. Istället använde de sig bland annat av en Apple Watch för att övervaka barnets hjärtslag och ett par skosnören för att klippa navelsträngen.

– Det fantastiska i allt detta var lagarbetet. Alla hoppade bara in tillsammans och hjälpte varandra, säger läkaren som tillsammans med de tre sköterskorna lyckades hålla pojken stabil fram tills det att planet landade tre timmar senare. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.