En bebisfot och en genrebild på ett flygplan.
En kvinna fick hjälp att förlösa sin son ombord på ett flygplan. - Foto: Dominika Roseclay/Pexels/Michael Probst/TT

Kvinna födde barn på flyg – visste inte att hon var gravid

En flight till Hawaii förra veckan kantades av överraskningar. En kvinna, som var gravid i vecka 29 utan att veta om det själv, födde nämligen en liten pojke på flyget – och ombord fanns lyckligtvis en läkare och tre neonatalsköterskor.


Det var under förra veckan som en kvinna, ombord på en flight från Salt Lake City, Utah, till Honolulu, Hawaii, plötsligt födde en son – helt oviss om att hon var gravid i vecka 29. 

Kvinnan hade minst sagt tur, för när läkarhjälp eftersöktes ombord dök inte bara en läkare upp, utan även tre neonatalsköterskor. 

Foto: Lise Åserud/NTB/TT

Tillsammans kunde de förlösa en liten pojke, trots att de saknade utrustning. Istället använde de sig bland annat av en Apple Watch för att övervaka barnets hjärtslag och ett par skosnören för att klippa navelsträngen.

– Det fantastiska i allt detta var lagarbetet. Alla hoppade bara in tillsammans och hjälpte varandra, säger läkaren som tillsammans med de tre sköterskorna lyckades hålla pojken stabil fram tills det att planet landade tre timmar senare. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kriminalvårdare döms för våld mot intern

Sex häktade efter rekordstort knarkbeslag

Sex personer har begärts häktade för synnerligen grovt narkotikabrott. De greps i samband med en stor polisinsats i Nynäshamn söder om Stockholm på torsdagen.

Tusentals drabbade av strömavbrott

Ett strömavbrott har under lördagen drabbat Eons kunder i Upplands Väsby kommun norr om Stockholm. Som mest berördes drygt 12 000 av Eons kunder.

Jasmin lever som hemmafru: "Råd att leva på en inkomst"

Kan man leva som hemmafru och ändå ha en trygg privatekonomi? Nyheter24 har pratat med Jasmin som lever som hemmafru, och hållbarhetsekonomen Madelén Falkenhäll, för att svara på det.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Helsingborg

1 timme sedan
"Singelolycka på Sofiebergsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.

900 kronor mindre i månaden: Okända regeln sänker din pension

1 timme sedan
Att gå i pension tidigt betyder minde pengar i plånboken varje månad. Men vet du hur mycket pengar du förlorar på att sluta jobba innan riktåldern?