Ben & Jerry's stoppar försäljningen av glass i flera områden i Israel.
Ben & Jerry's stoppar försäljningen av glass i flera områden i Israel. - Foto: Tamas Kovacs/TT och Chris Bull/Alamy/Stella Pictures

Ben & Jerry's försäljning i Israel-ockuperade områden upphör

En infekterad konflikt har uppstått mellan Ben & Jerry's och Israel efter att glassjätten meddelat att man nu stoppar all sin försäljning vid västbanken och i östra Jerusalem.


Det var under måndagskvällen svensk tid som glassföretaget Ben & Jerry's gick ut med nyheten att de nu stoppar all försäljning av sin glass i ockuperade palestinska områden i Israel.

"Vi menar att det är oförenligt med våra värderingar att Ben & Jerry's glass säljs i det ockuperade palestinka territoriet (OPT).", skriver företaget i ett pressmeddelande och uppger att de känner med de konsumenter som informerat dem om problemen i områdena.

Områdena det gäller är västbanken och östra Jerusalem.

Israel till Ben & Jerry's: "Klarar oss utan er"

Men nyheten har inte tagits emot väl av israeliska politiker som nu gör starka utspel på sociala medier. En av dessa är landets inrikesminister.

"Er glass är oförenlig med vår smak. Vi kommer att klara oss utan er”, skriver Ayelet Shaked, Israels inrikesminister, i ett inlägg på Twitter.

Ayelet Shaked. Foto: Emmanuel Dunand/AP/TT

Ministern skriver dessutom att regeringen nu har planer på att agera mot företaget eftersom det, enligt dem, strider mot en amerikansk lag som förbjuder bojkott av Israel. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

Polens president stoppar dagen efter-piller

Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

1 timme sedan
Polisen har gått ut med en internationell efterlysning efter en man som misstänks ha legat bakom dödsskjutningarna i Farsta i södra Stockholm den 10 juni förra året, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Örkelljunga: Polisen rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i en villa i Eket.", skriver polisen på sin hemsida.