Tisdag 28 Sep
Stockholm

Hundratals svenska turister vid dödlig skogsbrand i Turkiet

En omfattande skogsbrand sprider sig i närheten av de turisttäta orterna Manavgat och Antalya i Turkiet.
En omfattande skogsbrand sprider sig i närheten av de turisttäta orterna Manavgat och Antalya i Turkiet. Foto: Arif Kaplan/AP/TT

En omfattande skogsbrand härjar vid Turkiets sydkust där drygt 400 svenskar just nu semestrar. Minst tre personer ska ha omkommit, medan 58 personer vårdas på sjukhus för skador de fått i samband med branden – som misstänks vara anlagd.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Totalt 53 skogsbränder bröt ut runtom i Turkiet under onsdagen och torsdagen, varav en i närheten av de turisttäta orterna Manavgat och Antalya. 

Minst tre döda och hundratals evakuerade

Minst tre personer uppges ha förolyckats i branden, medan 122 personer ska ha skadats. Av dessa vårdas 58 personer på sjukhus för sina skador. Det rapporterar AP

Foto: Suat Metin/AP/TT

Hundratals människor har evakuerats från sina hem, och 20 byggnader har totalförstörts i branden.

Orsaken till branden utreds

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan uppger, enligt SVT, att de som drabbats av branden ska kompenseras och få stöd. 

Samtidigt har man inlett en omfattande utredning kring vad som orsakat de många bränderna i landet. I nuläget finns misstankar om att branden i närheten av Manavgat och Antalya, som bröt ut på fyra olika platser, var anlagd.

Foto: Arif Kaplan/AP/TT

400 svenskar på plats vid turistorterna

Utrikesdepartementet uppger för SVT att drygt 400 svenska turister befinner sig i eller i närheten av Antalya, Manavgat och den tredje turistorten Alanya. 

Huruvida någon svensk skadats i området är ännu inte känt. UD uppmanar svenska turister att följa de riktlinjer som ges av lokala myndigheter. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela