Tisdag 28 Sep
Stockholm

Polisstyrkor till grekiska öarna – kan bli lokala lockdowns

186 poliser skickas nu till öarna Mykonos och Ios – för att få kontroll på smittspridningen.
186 poliser skickas nu till öarna Mykonos och Ios – för att få kontroll på smittspridningen. Foto: Halvard Alvik/NTB/TT och Thanassis Stavrakis/AP/TT

Efter skenande smittotal meddelade EU:s smittskyddsmyndighet under torsdagen att de avråder från resor till flera turistmål i den grekiska övärlden. Nu skickas hundratals grekiska poliser till öarna – som kan komma att införa lokala lockdowns.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under torsdagen gick EU:s smittskyddsmyndighet ECDC ut med en avrådan från icke nödvändiga resor till flera grekiska, turisttäta öar. 

Detta besked kommer efter att smittspridningen av covid-19 ökat lavinartat omkring Egeiska havet, vilket Nyheter24 rapporterat om tidigare.

Grekiska poliser skickas till Ios och Mykonos

Nu har grekiska myndigheter, som ett led i att få kontroll på smittspridningen, skickat omfattande polisstyrkor till de populära party- och semesteröarna Mykonos och Ios. 

Foto: Thanassis Stavrakis/AP/TT

Enligt The Guardian ska 186 poliser ha sänts till bara Mykonos och deras främsta fokus ska vara att motverka den smittspridning som framförallt sker på turisttäta barer. 

Kan bli lokal lockdown på grekiska öarna

Flera öar, däribland Santorini och Rhodos, riskerar nu att tvingas genomföra lokala nedstängningar för att få bukt på smittan. Det rapporterar Omni med hänvisning till Euractiv

Kommentera
Kopiera länk
Dela