Gabby och Brian
Gabby och Brian är spårlöst försvunna. - Foto: North Port Police Department/AP.

Kropp hittad – tillhör troligen försvunna Gabby, 22

22-åriga Gabby Petito försvann i början av september. Nu har FBI hittat en kropp som överensstämmer med beskrivningen av den unga kvinnan.
Pojkvännen Brian saknas fortfarande.


Den 1 september återvände 23-årige Brian Laundrie till sitt hem i Florida, efter en lång resa genom USA. Resan hade han gjort tillsammans med flickvännen Garbielle "Gabby" Petito, 22, som inte återvände hem. 

Den 11 september anmälde Gabbys mamma Nichole Schmidt sin dotter som försvunnen, då hon inte hört från henne sedan den 25 augusti. Pojkvännen Brian vägrar prata med familjen eller polisen. 

I ett uttalande har Brian och hans familj sagt att de ”håller sig i bakgrunden” medan polisutredningen pågår. Brian är "en person av intresse" i utredningen, men ännu inte misstänkt för något brott, enligt BBC. 

Bildkälla: North Port Police Department.

Pojkvännen försvunnen 

Nu går Brians familj ut med att även han är försvunnen, sedan i tisdags. 

I ett uttalande säger polisen att händelseutvecklingen är frustrerande. 

”Vi utreder i nuläget inte ett brott. Vi driver just nu flera utredningar gällande försvunna personer”, säger polisen i uttalandet enligt BBC

Bildkälla: North Port Police Department/AP.

Kroppskamera visar bråket

I dagarna började en video från en polis kroppskamera spridas i media. Videon visar hur polisen stannar Brian och Gabby i sin vita skåpbil. Brian sitter bakom ratten, medan Gabby gråter hejdlöst bredvid. 

– Vi har bråkat hela morgonen och han lät mig inte komma in i bilen förut. Han sa att jag behövde lugna ner mig, säger Gabby till polisen, som frågat varför hon gråter.

Paret ska ha bråkat vid en butik och Gabby ska ha försökt slå Brian, som då satte sig i bilen och låste dörrarna. Gabby ska då ha trott att han skulle lämna henne där. 

Polisen valde att separera paret för natten och bokade ett hotellrum åt Gabby, medan Brian stannade i bilen. 

Bildkälla: North Port Police Department/AP.

Familjen tror att Brian gömmer sig

På fredagen ska människor har protesterat utan för Brians familjs hem och skrikit "var är Gabby?". 

Brians syster, Cassandra Laundrie, sa till ABC News på torsdagen att hela familjen hoppas att Gabby mår bra och snart hittas.

– Hon är som en syster och mina barn älskar henne. Allt jag vill är att hon ska komma hem säkert och att allt det här bara är ett missförstånd, säger systern.

Men enligt Gabbys familjs advokat tror familjen Petito att Brian inte är försvunnen, utan att han gömmer sig. 

Bildkälla: North Port Police Department/AP.

Kropp hittad

Natten till måndag, svensk tid, gick FBI ut med att de hittat en kropp vid nationalparken Bridger-Teton i Wyoming. 

Varken identiteten eller dödsorsak är fastställt, men Gabbys föräldrar är underrättade om fyndet.

– Först och främst vill jag beklaga sorgen å FBI:s vägnar. En kropp har hittats med kännetecken som stämmer överens med Gabbys, säger Charles Jones, FBI, på presskonferensen

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.

Huawei dubblerade sin vinst

1 timme sedan
Den kinesiska telekomjätten Huawei Technologies rapporterar att bolagets vinst mer än dubblerades förra året. Nettovinsten blev 2023 87 miljarder yuan, vilket motsvarar 12 miljarder dollar. Intäkterna ökade med tio procent.