Lördag 27 Nov
Stockholm

Emily puttades från bro av pojke – överlevde fallet på åtta meter

Emily Holliday är idag förlamad från midjan och neråt.
Emily Holliday är idag förlamad från midjan och neråt. Foto: Skärmdump Tiktok

17-åriga Emily Holliday var på väg hem efter en utekväll när hon plötsligt attackerades. En jämnårig pojke puttade henne över kanten på en bro och hon föll åtta meter.
– Jag minns det kraftiga knaket från ryggraden, säger hon.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I september 2018 var Emily Holliday, då 17 år, och en killkompis på väg hem efter en utekväll i Sollihull utanför Birmingham. När de närmade sig en bro knuffade kompisen – en jämnårig pojke – henne plötsligt över kanten. 

Flickan berättar hur hon chockad landade på passagen nedanför, och beskriver i Daily Mail hur hon "minns varje plågsam sekund av händelsen och det kraftiga knaket från ryggraden".

Emily Holliday innan överfallet. Skärmdump: Tiktok

"Jag kunde inte känna någonting"

Holliday överlevde mirakulöst attacken, men bröt ryggraden, fyra revben och punkterade en lunga. 17-åringen fick vårdas i fem och en halv månad på sjukhus, innan hon kunde återvända hem igen. 

– Jag kunde inte känna någonting, jag kunde bara röra mina armar och jag visste att det var illa. När jag vaknade upp på sjukhuset sa läkarna att jag aldrig skulle kunna gå igen, säger hon till Daily Mail.

Emily Holliday fick vårdas på sjukhus i fem och en halv månad. Skärmdump: Tiktok

"Livet förändrades på en minut"

Idag är Emily Holliday förlamad från midjan och neråt. På Tiktok berättar den nu 20-åriga kvinnan om händelsen – i en video som har 3,6 miljoner visningar. 

"Hela mitt liv förändrades på en minut. Jag är så glad över att ens vara här just nu. Jag fick en andra chans i livet", skriver hon i videon. 

Agerat svartsjukt

Emily Holliday hade känt den 17-årige pojken som puttade henne i fem år. Hon anade att pojken hade känslor för henne, och han hade tidigare betett sig irrationellt och svartsjukt.

Pojken dömdes 2019 till två års ungdomsvård. 

– Jag var besviken på utgången. Jag tycker inte det är rättvist att han förändrade hela mitt liv och slapp fängelse. Jag har fått anpassa hela mitt liv och lära mig allt från början igen. Jag förlorade allt jag hade, jag har inget socialt liv längre, säger hon till Daily Mail.

Huvudgatan i Solihull utanför Birmingham. Foto: Elliott Brown

"Kommer aldrig ge upp hoppet"

På årsdagen av händelsen postade Holliday en ny video på Tiktok där hon berättar om sina känslor idag.

"Idag markerar tre år sedan mitt liv förändrades för alltid. Jag har lidit mycket och opererat ryggen och min skada blev värre. Men jag kommer aldrig ge upp hoppet och alltid vara positiv. Tills dagen jag dör kommer jag att var stark." 

Kommentera
Kopiera länk
Dela