Medan passagerarna flydde ut tåget tog mannen en cigg.
Medan passagerarna flydde ut tåget tog mannen en cigg. - Foto: Skärmdump: Twitter

Man utklädd till Jokern i knivattack: "Ville döda två, tre"

Utklädd till Jokern högg 24-åringen ner en äldre man på pendeln i Tokyo – sedan tände han eld på det fullsatta tåget. När passagerarna flydde i panik satte sig den utklädde mannen lugnt ner och tog en cigg.


Pendeltåget på väg in till Tokyo var fullt med glada människor som skulle fira Halloween, men resan förvandlades till en verklig mardröm. 

Klockan var ungefär åtta på kvällen när en 24-årig man utklädd till Batmanskurken Jokern plötsligt drog fram en kniv och högg ner en 70-årig man – som skadades allvarligt.  

Här grips 24-åringen efter attacken. Skärmdump: Twitter

"Utan känslor"

24-åringen gick sedan vidare i tåget och hällde ut bensin på sätena och tände eld på tåget. 

– Han höll i kniven och började hälla ut sin vätska. Han gjorde det helt mekaniskt, utan några känslor. Det var nog det som främst gjorde folk rädda, säger ett vittne till Japan Times. 

Röken spred sig snabbt i tåget och panik utbröt. På filmer och foton från händelsen ses människor fly i panik genom fönstren på pendeln. 

– Jag hörde ett lågt "bang" och såg eld och rök där bak. Alla fick panik, säger en manlig passagerare. 

Här flyr passagerarna attacken: 

Tog en cigg

Den enda som inte drabbades av panik var gärningsmannen. Istället satte han sig lugnt ner och tände en cigarett i tåget. 

I tidiga förhör har mannnen sagt att han ville döda människor och få dödstraff. Målet ska ha varit att ha ihjäl två eller tre personer. 

Mannen tog en cigg i godan ro innan han greps av polis. Foto: Twitter

Totalt 17 personer skadades i attacken. Den 70-årige mannen som knivhöggs, och resterande 16 fick skador från röken eller när de flydde.  

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!