Blaise Barnett, 1, satt i bilen som stals i Georgia.
Blaise Barnett, 1, satt i bilen som stals i Georgia. - Foto: Georgia Bureau of Investigation

Tjuv stal bil – med ettårig pojke i baksätet: ”Började gråta”

Medan familjen i amerikanska Georgia tömde sin bil på kassarna med mat de just inhandlat satt den ettårige sonen Blaise kvar i bilen. Då tog en biltjuv tillfället i akt och stal bilen – med den lilla pojken i baksätet.


Det var under onsdagsmorgonen i förra veckan som Deonna Bray och Xavier Barnett, efter att ha storhandlat i Clarkston i delstaten Georgia, parkerade utanför familjens bostad och började tömma bilen på matkassarna. 

Men medan de bar in kassarna såg en tjuv sin chans, hoppade in den olåsta i bilen och körde iväg – med parets son Blaise Barnett, 1, kvar i sin bilbarnstol.

Bilen hittades – men pojken var borta

Föräldrarna tillkallade genast polisen som inledde en stor sökinsats. Efter att ha skickat ut en bild på både Blaise Barnett och den stulna bilen fick man in ett hoppfullt tips: en man hade sett bilen parkerad inte långt bort från familjens hem. 

Men väl på plats vid bilen stod det klart att både pojken och hans bilbarnstol var borta.

Foto: Z1B/Alamy/Stella Pictures

– Jag har aldrig varit ifrån honom så här länge och på det här sättet där jag inte vet var han är, så det gör ont.  Snälla, se till att han kommer tillbaka trygg och oskadd så fort som möjligt, sa Deonna till tv-kanalen ABC7 efter beskedet.

Blaise Barnetts mamma: "Ett glädjerus"

Inte förrän ett och ett halvt dygn senare återfann man Blaise Barnett, tack vare att en kvinna noterat hur han, på en helt öde parkeringsplats, satt ensam i en bil.

Pojken fördes till sjukhus, men visade sig under omständigheterna må bra och fick därför återvända hem till sina lättade föräldrar.

– Alla bara skrek och jag tänkte "herregud" och började gråta. Jag förstod att min bebis var säker igen. Det var ett glädjerus, sa mamman, enligt ABC7, om samtalet då hon fick veta att sonen hittats oskadd.

Ingen har ännu gripits för stölden eller kidnappningen av pojken, och polisen utreder fortsatt vad som hände under den tidsperiod då Blaise var borta.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Billström om Iran: "Tar fokus från Gaza"

Polisen i Finspång rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka med stulen bil.", skriver polisen på sin hemsida.

Kriminellt kapital värt miljoner stoppat

Kontanter och egendom värda över 17,5 miljoner kronor. Så lyder resultatet av polisens jakt på kriminellt kapital vid gränsövergångar i syd förra veckan.

Polisen i Sigtuna rapporterar om bedrägeri

"Tullpersonal på Arlanda anträffar en resenär med en större mängd kontanter i väskan.", skriver polisen på sin hemsida.

Expert om Iran-Israel: Möjligt att det lägger sig

Den förmodat israeliska attacken mot Iran verkar vara återhållsam och mer av en markering från Israel, enligt Mellanösternexperter. Det finns en möjlighet nu att det lägger sig, säger Isabell Schierenbeck om konflikten.

Malmö: Polisen rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycika mellan en personbil och cyklist inträffar på Pildammsvägen/Ärtholmsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.