lijingwei
Nu har Li Jingwei återförenats med sin familj. - Foto: Beijing News/Jimu News/Weibo

Kidnappad pojke hittad efter 33 år – ritade karta över byn

Kinesiske Li Jingwei kidnappades av en granne endast fyra år gammal. Efter 33 år har han återförenats med sin mamma, med hjälp av en ritad karta över sin barndomsby.


Li Jingwei kidnappades från sitt hem år 1989, som ligger nära den kinesiska staden Zhaotong i Yunnan-provinsen, endast fyra år gammal och såldes vidare till en annan familj som bodde 1800 kilometer bort.

Länge har 37-åringen sökt efter svar kring sin bakgrund, men efter misslyckade försök genom att fråga sina adoptivföräldrar eller olika karläggningar över DNA bestämde han sig för att prova en annan taktik, rapporterar BBC.

Foto: Jimu News/Weibo

Li Jingwei kidnappades av sin granne

På julafton publicerade Jingwei en handmålad karta över sin barndomsby på appen Douyin, vilken är en kinesisk version av Tik Tok. Ett videoklipp som snabbt fick enorm spridning i sociala medier.

"Jag är ett barn som letar efter mitt hem. Jag togs till Henan av en skallig granne runt 1989, när jag var ungefär fyra år gammal", ska han ha sagt i videon.

Vidare visar han upp kartan, som han ritat baserat på de minnen han har kvar, med bilder på vad han antog var en skola, en skog och en liten damm.

Känslosam återförening

Polisen kunde då matcha teckningen med en liten by, där det bodde en kvinna vars son hade försvunnit många år tidigare. DNA-test bekräftade att det var hennes barn som de hittat. Jingwei, nu bosatt i en annan provins, tog sig till sin mamma där de möttes i en känslosam återförening.

Videoklipp som sprids från ögonblicket visar hur sonen försiktigt tar bort sin mammas munskydd för att se hennes ansikte bättre, innan de båda bryter ihop.

Foto: Beijing News/Weibo

"Trettiotre års väntan, oräkneliga nätter av längtan och tillslut en handmålad karta från minnet, det här är ett stund av perfekt lättnad efter 13 dagar. Tack till alla som hjälpt mig att återförenas med min familj", skriver Li Jingwei på sin Douyin-profil.

Kidnappade barn, särskilt pojkar, är inte helt ovanligt i Kina då det är ett samhälle där söner anses vara väldigt värdefullt. År 2015 beräknades runt 20 000 barn ha kidnappats, och unga män återförenas regelbundet med sina familjer, rapporterar BBC.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!