Våldtäktsmannen fångades på flera övervakningsfilmer.
Våldtäktsmannen fångades på flera övervakningsfilmer. - Foto: West Yorkshire Police/SWNS

Här bär våldtäktsmannen sitt offer genom stan: "Skrämmande"

I drygt sex års tid gäckades polisen i brittiska Leeds av en övervakningsfilm som de beskrivit som "skrämmande". Filmen visar nämligen hur en våldtäktsman bär sitt offer på öppen gata genom stan och inte förrän nu ställs han inför rätta. Se videoklippet nedan.


Det var i augusti 2015 som en 24-årig kvinna blev brutalt våldtagen av en man i centrala Leeds när hon var på jakt efter en taxi efter en utekväll med vänner.

Först nu, nära sju år senare, ställs han inför rätta, trots att han fångades på film innan attacken.

Våldtäktsmannen fångades på film

Genom stadens många övervakningskameror kunde polisen nämligen se hur en då okänd man, iförd svart rock, promenerade genom stan och i en park innan han plötsligt kunde ses bära på kvinnan mitt på öppen gata.

Polisen delade videoklippen, som de enligt BBC beskrev som både "chockerande" och "skrämmande", men våldtäkten förblev olöst – fram tills nu. 

Greps för sexuella övergrepp – mot annan kvinna

I september förra året greps nämligen Austin Osayande, 40, misstänkt för sexuella övergrepp mot en annan kvinna. Då erkände han också våldtäkten i augusti 2015. 

Även under rättegången erkände Osayande bägge brott och han sitter nu häktad i väntan på besked om straffpåföljden, vilket väntas meddelas den 23 februari, enligt The Guardian.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!