Philip Carey, 48, döms för våldtäkt på en demenspatient.
Philip Carey, 48, döms för våldtäkt på en demenspatient. - Foto: Lancashire Constabulary och Pontus Lundahl/TT

Vårdare döms för våldtäkt på dement kvinna: "Gör mig illa"

I realtid kunde familjen se hur deras 99-åriga släkting, som vårdades för demens på ett särskilt boende i brittiska Blackpool, blev våldtagen av sin egen vårdare. Nu döms Philip Carey, 48, för våldtäkt och sexuella övergrepp.


Familjen märkte plötsligt hur deras dementa släkting, en 99-årig kvinna som vårdades på ett boende i brittiska Blackpool, började bete sig märkligt. 

Hon ville inte ha någon fysisk kontakt och vädjade ständigt till familjen.

– Snälla, lämna mig inte. De gör mig illa, sade hon, enligt åklagaren i rätten, rapporterar Lancashire Telegraph.

Familjen såg våldtäkten i realtid

Kvinnan familj blev oroliga och bestämde sig för att placera en dold övervakningskamera i kvinnans rum på boendet. Detta i hopp om att få klarhet i huruvida någonting inte stod rätt till.

En dag fick familjen se någonting fruktansvärt. I realtid kunde de nämligen följa hur Philip Carey, 48, som arbetade på boendet i fråga, klev in i kvinnans rum och våldtog henne. 

Philip Carey, 48, greps på boendet

Familjen ringde genast polisen, som kort därpå anlände till boendet och grep Philip Carey på platsen. Under måndagen dömdes han till livstids fängelse, med möjlighet till vilkorlig frigivning efter tio år. 

– Carey utnyttjade sin förtroendeställning när han riktade in sig på en redan utsatt kvinna som han skulle vårda, sade åklagaren Sophie Rozdolskyj under rättegången, rapporterar Lancashire Telegraph, och fortsatte vidare:

– Jag hoppas att dagens dom och vetskapen om att Carey har ställts inför rätta kan skänka viss tröst till familjen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!