Pewdiepie skämtade om Demi Lovatos överdos.
PewDiePie skämtade om Demi Lovatos heroinöverdos. Nu ber han om ursäkt - Foto: Janerik Henriksson/TT Bild, Jordan Strauss/AP/TT Bild. Bilden är ett montage.

PewDiePie skämtade om Demi Lovatos överdos – möts av kritik

Youtubern Felix "PewDiePie" Kjellberg verkar inte riktigt lära sig. Ägnar han sig inte åt att dra rasistiska skämt så ger han sig på Demi Lovato. Nu ber PewDiePie om ursäkt för skämtet om Demi Lovatos överdos.


Det var i tisdags som sångerskan och Hollywoodstjärnan Demi Lovato, 25, fördes akut till sjukhus.

Detta efter att hon hade tagit en heroinöverdos i sin 70 miljoner kronors-villa i Hollywood Hills. Demi återupplivades av preparatet Narcan, som är ett motgift mot opioider samt opiater.

Demi vårdas just nu på sjukhus, och hennes läge uppges vara stabilt. Samtidigt som hennes miljontals fans världen över önskar att hon snart ska bli frisk och skickar kärlek till henne på sociala medier så är inte alla så empatiska.

Den svenska Youtubestjärnan PewDiePie – vars riktiga namn är Felix Kjellberg – har det nu hett om öronen. 

Anledningen är att han lagt ut en meme som hånar Demi. Det var på sitt officiella Twitterkonto som PewDiePie la ut memen till sina 15 miljoner följare.

Memen drev om att Demi skulle köpa heroin "som en chef".

Den här memen la PewDiePie ut som Demi Lovatos överdos. Bildkälla: Twitter.

Några timmar efter att PewDiePie hade lagt ut memen så raderade han den och bad om ursäkt.

– Tog bort memen. Jag menade inget med den och jag förstod inte helt situationen. Jag förstår nu att det var okänsligt, förlåt!, skrev han på Twitter.

Flera av hans fans ifrågasätter nu hans omdöme och möts av hård kritik.

"Kom igen brorsan, det här är att ta lätt på något som mänskligheten kämpar med dag in och dag ut, och oräkneliga familjer har splittrats över det här. Att ha provokativ humor för sakens skull är inte coolt, det är bara destruktivt och lat", skriver signaturen Jimmy på Twitter.

PewDiePie har tidigare hamnat i blåsväder. I ett klipp på sin kanal så visade han hur killar han har betalat håller upp skyltar med texter de själva inte förstår. Bildkälla: Youtube/PewDiePie

Sajten Buzzfeed har uppmärksammat den kritik som PewDiePie nu har fått – och många har tröttnat på att stötta den svenska Youtubestjärnan.

"Kom igen Felix, vi har stöttat dig genom MYCKET. Skämta inte om någon som kämpar med ett så fruktansvärt missbruk. Hon har kämpat med det här i flera år, hon har varit på rehab för sitt missbruk. Det var inte ett okej skämt. Det finns inga skämt som är okej om det här", skriver en annan person.

Det är inte första gången Felix "PewDiePie" Kjellberg hamnar i blåsväder. 

Under 2017 la han ut klipp där texten "Död åt alla judar" visades och även en text där det stod att läsa att "Adolf Hitler inte gjorde något fel". I en livesändning använde han även n-ordet. 

PewDiePie har tidigare dragit flera nazistskämt och använt n-ordet. Bildkälla: Youtube/PewDiePie

Den 28-åriga Felix Kjellberg är en av världens största Youtubers och har 64 miljoner prenumeranter på sin kanal.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!