Meghan Markle, hertiginnan av Sussex, och prinsessan Diana
Nu framkommer det varför Meghan Markle inte får klippa håret. Hon lever efter samma regler som prinsessan Diana gjorde. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Kravet på Meghan Markle: Därför får hon inte klippa håret

Nu avslöjas det att hertiginnan av Sussex, Meghan Markle, lever efter samma stränga regler som prinsessan Diana gjorde. I den brittiska kungafamiljen är ett frisörbesök inget man bokar in hursomhelst.


Att vara gift med prins Harry och hertiginna av Sussex är inte bara en dans på rosor för Meghan Markle, 37. 

Tidigare har Nyheter24 skrivit om de hårda reglerna som Meghan måste följa. Hon får inte längre äta sin favoritmat – Meghan är ett stort fan av krämiga pastor, långkok, vinmarinerade ribs och kryddiga curryrätter. 

Men nu får hon varken äta kolhydrater eller vitlök – anledningen till det kan du läsa om här. 

När Meghan fyllde år den 4 augusti var det även då mycket att hålla reda på – hon fick ingen tårta och presenter var inte heller på tapeten. Lite tråkigt kan tyckas – men allt har en förklaring.

Julafton närmar sig med stormsteg, och även för den mysiga högtiden finns det mycket som Meghan förväntas ha koll på.

Meghan Markle. Bildkälla: Stella Pictures

Prinsessan Diana levde efter samma regler

Nu framkommer det ännu en sak som Meghan inte får göra. Hon får nämligen inte gå till frisyren och klippa av sig håret hursomhelst. 

När Meghan nyligen var på ett officiellt framträdande så såg vaksamma fans att hon hade toppat sitt långa, vackra hår. Men det var verkligen en minimal skillnad. Meghan får nämligen inte göra några drastiska förändringar överhuvudtaget med utseendet. 

Skulle hon vilja blondera sig? Bara att glömma. Klippa en superkort page? Nixpix. 

Meghan Markle år 2011. Då kunde hon färga, slinga och klippa hur hon ville. Bildkälla: Stella Pictures

Enligt Pop Sugar så har Meghan tagit efter prins Harrys mamma Diana, som även hon fick göra ytterst små förändringar. Allt skulle ske stegvis. 

Samma gäller alltså för Meghan – en för stor skillnad under en officiellt framträdande skulle flytta fokus från den viktiga dagen till Meghans frisyr, skriver Pop Sugar. 

Prinsessan Dianas personliga frisör Richard Dalton jobbade med Lady Di i 12 år. I en intervju med Town & Country har han berättat om reglerna och hur de var tvungna att jobba.

– Vad jag än gjorde med hennes hår så blev det löpsedlar. Vi var tvungna att vara väldigt försiktiga. Vi fick max klippa 2,5 centimeter åt gånger under flera veckor, berättade Dalton, uppger The Sun.

Prinsessan Diana. Bildkälla: Stella Pictures
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Pernilla Wahlgren flyttar: “Har lite hybris”

Robinson-Hannas svar på Charlottas anklagelse: "Onödigt"

För Charlotta Hedlund, 30, var det "en chock" när hon hörde vad några av de andra "Robinson"-deltagarna sa om henne i synkar. Men enligt Hanna Danemyr, 45, finns en enkel förklaring. – Att gå i klinch med någon när man lever under de förhållanden vi gjorde, skulle bara skapa en otrevlig stämning, säger hon till Nyheter24.

Marcus & Martinus ger ut sina memoarer

Marcus & Martinus ska berätta historien om sina liv i en ny bok som ges ut i november. Boken "Två röster, en historia" är skriven tillsammans med journalisten Frida Söderlund, som vill ge de norska tvillingarna chansen att prata till punkt.

Julia Franzén rånad i soprummet – det här tog tjuven

Julia Franzén blev under veckan rånad av en tjuv medan hon väntade på en taxi. Men vad fick den elaka tjuven egentligen med sig?

Försenad Madonna stämd – igen

Madonna har återigen blivit stämd inför domstol av konsertbesökare som tycker att en spelning startade för sent.

GVFÖ-Kalle och partnern första samkönade paret att adoptera

Kalle Norwald är en av experterna i "Gift vid första ögonkastet". Nu berättar Kalle att han och hans partner var det första samkönade paret i Sverige att få sin ansökan om gemensam adoption godkänd utomlands.