TV-profil är häktad misstänkt för grovt bedrägeri.
TV-profil är häktad misstänkt för grovt bedrägeri. - Foto: Stella Pictures

Svensk tv-profil häktad – misstänkt för grovt bedrägeri

En manlig tv-profil i 30-års åldern greps i veckan efter att ha varit på flykt i flera månader. Han är nu misstänkt för flera fall av bedrägerier, och det ska röra sig om summor på över fem miljoner kronor.


En manlig tv-profil i 30-års åldern är häktad, misstänkt för flera fall av grova bedrägerier. Enligt Aftonbladet är han misstänkt på sannolika skäl. 

Tv-profilen, som synts i ett stort underhållningsprogram, misstänks för elva fall av bedrägeri, skriver Aftonbladet.

Det ska röra sig om en summa på över fem miljoner kronor.

Mannen, som även har drivit en hälsoverksamhet, ska dessutom ha blåst flera kunder på pengar.

Tv-profilen har varit på flykt i flera månader. Bildkälla: Stella Pictures

Tv-profilen greps på ett hotell i Sverige under natten mot tisdagen. Detta efter att vittnen hade sett den efterlysta profilen och larmat polisen.

Den manliga tv-profilen har varit på flykt i flera månader, och under den tiden ska han ha begått nya brott.

Andra personer har misstänkts för penningtvätt i samma mål, skriver Aftonbladet.

Dömd för narkotikabrott

Mannen har sedan sitt genombrott i TV synts på kändisfester, biopremiärer, galor och restauranginvigningar. Han är vän med flera kända programledare, dokusåpaprofiler, sportstjärnor och artister. Tv-profilen har även medverkat i ett populärt underhållningsprogram med miljonpublik.

Tv-profilen har tidigare dömts för narkotikabrott. Han greps på en nattklubb i Stockholm, och polisen hittade då kokain i hans jackficka. Han dömdes då för ringa narkotikabrott, och straffet blev dagsböter.

Tv-profilen är ett välbekant ansikte på kändisfester. Bildkälla: Stella Pictures

– Jag kom in i mediavärlden och där verkade det som att vissa människor använde det. För mig var allt väldigt främmande tills jag en dag tog ett väldigt dumt beslut och gjorde det. Jag tappade bort mig själv just där och då, berättade han då i ett tv-program.


För grovt bedrägeri och grovt fodringsbedrägeri är straffet fängelse i lägst sex månader och högst sex år.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Allt om SampeV2: Lön, längd och om han har flickvän

Swifts album slog Spotify-rekord

1 timme sedan
Nya rekord från Taylor Swift hör inte till ovanligheterna – men nu har hon slagit ännu ett. Världsstjärnans nya album "The tortured poets department" skriver Spotify-historia som det första albumet som passerat 200 miljoner lyssningar på en enda dag på strömningstjänsten. I och med detta blir hon även den mest strömmade artisten någonsin på en enda dag, skriver Variety.

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

1 timme sedan
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

2 timmar sedan
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.

Talmannen ger ut poesi – "med stor ödmjukhet"

3 timmar sedan
Han har poesin att tacka för en lyckad första dejt med sin fru och citerar gärna dikter i ämbetet. Men när talmannen Andreas Norlén nu ger ut en diktantologi är han nervös. Jag hoppas folk inte börjar förhöra mig, säger han.

Textilmuseet prisat på Elle-galan

idag 07:16
Textilmuseet i Borås tilldelades årets hederspris på Elle-galan på fredagskvällen.