Albin Lee Meldau i Så mycket bättre
I Så mycket bättre berättar Albin Lee Meldau om den tuffa tiden. - Foto: TV4. Bilden är ett montage.

Albin Lee Meldau om tuffa tiden: Blev hotad av man med pistol

Sångaren Albin Lee Meldau levde ett stökigt liv med alkohol och droger. I kvällens "Så mycket bättre" berättar "Lou Lou"-sångaren om den tuffa tiden. – Jag är glad att jag lever, säger Albin.


Det har blivit dags för det näst sista avsnittet av "Så mycket bättre", och idag är det fullt fokus på artisten Albin Lee Meldau, 30, som är dagens huvudperson. 

Albin slog igenom rejält med sin låt "Lou Lou", och det stora genombrottet blev just i "Så mycket bättre" där han varje vecka bjudit på starka tolkningar av de andra artisternas låtar.

Men vägen till toppen har inte alltid varit spikrak för Göteborgsgrabben Albin. I "Så mycket bättre" berättar Albin att han bara för några månader sedan jobbade som lärare på SFI. 

Och att han för några år sedan satt på gatan och spelade och sjöng. Livet på gatan var inte alltid lätt. Vid ett tillfälle blev han hotad.

– Av nån pundare till idiot med pistol på sig som sa "du sjunger så jävla illa jag skjuter dig i huvvet om du inte går härifrån". Sånt händer, säger Albin.

Albin Lee Meldau berättar nu om de svåra åren. Bildkälla: TV4

Drack för mycket – fick sparken

Albin var tidigare en av två sångare i bandet The Magnolia, och i "Så mycket bättre" berättar Albin att han blev avstängd från bandet. Anledningen var att han drack alldeles för mycket.

– Jag var inte nykter nog. Jag kommer knappt ihåg alla grejer jag har gjort, berättar Albin.

Charlotte Perrelli frågar hur det kändes då, när han blev avstängd från bandet.

– Jag var skitarg på dom då. Men det var absolut nödvändigt. Jag skojar inte, jag hade ingen ambition att bli känd eller någonting. Jag ville bara ha kul. Och det blev väl kanske lite för kul alla dessa åren. Det vet väl alla som sitter vid det här bordet. Det är lätt att bänga bort och supa bort det. Det händer utan att du har förstått det, säger Albin under lunchen.

Charlotte Perrelli frågar Albin om han var arg under den här tiden. Bildkälla: TV4

– Det var några tuffa år där. Det blir lätt så när man börjar väldigt tidigt. Jag var den där killen som tog min första cigg när jag gick i tvåan. När du får alkoholism och narkomani i ditt ansikte när du är 12..., berättar Albin.

Han berättar att hela den tiden var som ett sjukdomstillstånd. I en intervju med TV4 har Albin tidigare berättat om den tuffa tiden.

"Jag är glad att jag lever"

– Jag gjorde allt man inte skulle göra. Drack och tog droger och stal och åkte fast. Jag bytte klass varje år. Jag var otroligt jobbig, berättade Albin då.

– Jag är glad att jag lever. Det är så det är, slår Albin fast i "Så mycket bättre".

Han berättar att han idag är så tacksam över att hans tidigare bandkollegor satte honom på plats.

– Annars hade jag inte suttit här. Och om jag inte hade fått den där chansen kanske jag inte hade levt. Det är bara att vara glad, säger Albin.

Det blir känslosamt under Louise Hoffstens framträdande. Bildkälla: TV4

Senare i programmet tolkar Louise Hoffsten hans superhit "Lou Lou" som har över 20 miljoner streams på Spotify. Hennes version får Albin att brista ut i storgråt och det blir otroligt känslosamt.

– Det är inte många månader sedan som jag satt där och inte hade någonting. Inget på gång. Ingenting hände. Och nu sitter man här och får höra Sveriges artistelit köra mina låtar och göra dom till sina egna. Det är en stor ära att få komma nära, säger Albin.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför ljög Kerstin om sin ålder i Hotell romantik: "Det var synd"

Ny musik: ordfattig, arg och självcentrerad

Dagens låttexter är mer repetitiva och innehåller färre ord än förr. Dessutom är innehållet argare, visar en genomgång av 40 års musik.

Sofia Geites pik till Steffo Törnquist – beteendet i Nyhetsmorgon: “Värdelös”

1 timme sedan
Sofia Geite och Steffo Törnquist sänder ofta TV4:s “Nyhetsmorgon” tillsammans. Men ibland går inte allt som planerat…

Skådespelaren Louis Gossett Jr är död

1 timme sedan
Den amerikanske skådespelaren Louis Gossett Jr är död.

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

idag 11:22
Författarduon Sofie Sarenbrant och Carina Bergfeldt släpper sin andra bok i serien om programledaren Frida von Engen. Efter att den första delen "Födelsedagen" rönt stora framgångar kommer nu den fristående thriller-uppföljaren "Långfredagen".

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

idag 11:04
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.