Zara Larsson
Zara Larsson berättar om händelsen i en bok. - Foto: Stella Pictures

Känd skivbolagschef tafsade på Zara Larsson: "Höll på hela middagen"

En chef för ett av de största amerikanska skivbolagen ska år 2016 ha tafsat på sångerskan Zara Larsson under en hel middag. Detta skriver författaren och journalisten Annah Björk i en ny bok.


Det som var tänkt att bli ett av Zara Larssons viktigaste karriärsögonblick skulle komma att bli en riktig mardröm. Under mötet med den världskända skivbolagschefen fick Zara ta emot både händer på sina lår och sexuella inviter.

Det är journalisten och författaren Annah Björk som skriver om händelsen i sin nya bok  ”Ni måste flytta på er”  som handlar om kvinnors utsatthet i musikbranschen. I boken har Annah intervjuat kvinnliga artister som utsatts, bland andra Molly Sandén och Zara Larsson. 

Zara har valt att berätta om händelsen i boken "Ni måste flytta på er". Bildkälla: Stella Pictures

I en intervju med Aftonbladet berättar författaren mer om händelsen som ska ha ägt rum för ett par år sedan när Zara träffade den mäktiga skivbolagschefen på en restaurang i LA för att ha ett möte. 

"La handen på hennes lår"

– Wow se på dig, du har ju blivit en fullmogen kvinna, inget barn längre, säger han medan han klappar på platsen där hon sedan ska sätta sin rumpa. Trots att det tar emot sätter sig Zara bredvid skivbolagschefen. Han är den viktigaste personen hittills i hennes karriär då det är han som avgör om hon kommer att få ge ut sin skiva i USA eller inte, läser Annah ur sin bok när hon gästade TV4:s Nyhetsmorgon under måndagen. 

– Hon är en kaxig feminist men inte ens hon vågade säga ifrån till musikbolagets vd, avslutar hon

Skivbolagschefen som tafsade på Zara var personen som skulle komma att avgöra huruvida hon skulle få släppa ett album i USA eller inte. Bildkälla: Stella Pictures

Skivbolagschefen var den som stod mellan Zara och hennes USA-drömmar. Detta gjorde att artisten ska ha haft svårt att säga till mannen som vid upprepade gånger smekte henne på ben och lår under middagen. 

Därefter ska han ha frågat Zara om vilket hotell hon bor på och vilket rumsnummer som är hennes, berättar Annah vidare i Nyhetsmorgon..

Författaren Annah Björk har skrivit en bok om musikbranschens mörka baksida. Bildkälla: TV4Play

– Hur reagerar Zara på det hela?, frågar reportern.

– Som väldigt många andra kvinnor så finner hon sig i det hela då hon inte vågar göra annat. Allt hon någonsin drömt om står på spel vilket gör att hon finner sig i den obehagliga situationen. Tyvärr är det många kvinnor inom musikbranschen som måste ta sig förbi männen för att lyckas, säger Annah. 

Boken släpps på Internationella kvinnodagen den 8 mars.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du blivit sexuellt ofredad?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

Därför känner du igen Kerstin Linden i nya "Ronja Rövardotter" på Netflix

Vilket datum har "Ronja Rövardotter" premiär på Netflix, när kommer säsong 2 och varför känns huvudrollsinnehavaren Kerstin Linden så bekant? Nyheter24 reder ut allt om den nya tv-serien.

Sanningen om Victoria Silvstedt och Maurice Debbah – det gör han egentligen

1 timme sedan
Victoria Silvstedt är den svenska modellen och sedemera börsproffset som trollbundit svenskarna sedan sitt genombrott i början an 1990-talet. Än idag är det många ute i stugorna som är nyfikna på Victoria – här har Nyheter24 sammanställt de vanligaste frågorna svenskarna googlar om Victoria – hennes längd, ålder, ex-man, pojkvän, barn och mycket mer.

Tittarnas anklagelse mot juryn i Sveriges mästerkock 2024: "Blev påhoppad"

1 timme sedan
Sveriges mästerkock 2024 är i full gång och i det senaste avsnittet fick Hugo, 25, lämna tävlingen – något som fått tittarna att reagera.

Fares spel fortsätter att sälja i miljoner

2 timmar sedan
Josef Fares "It takes two" fortsätter att sälja i mångmiljontal. Nu har spelet, utvecklat av svenska Hazelight, passerat 16 miljoner sålda exemplar, meddelar bolaget på X i samband med att spelet fyller tre år.

Kritik mot utredning om kulturell samverkan

2 timmar sedan
Hård kritik riktas mot utredningen av kultursamverkansmodellen – och Kulturrådet avstyrker samtliga förslag.