Camilla Läckberg publicerar namnet på Josefin Nilssons ex-pojkvän.
Camilla Läckberg väljer att publicera skådespelarens namn och bild. - Foto: Janerik Henriksson/TT Bild, Stella Pictures.

Camilla Läckberg hänger ut Josefin Nilssons ex-pojkvän

Författaren Camilla Läckberg väljer nu att hänga ut den manliga skådespelare som dömts för att ha misshandlat sångerskan Josefin Nilsson.


Dokumentären om sångerskan Josefin Nilssons liv har väckt starka känslor. I dokumentären "Älska mig för den jag är" så framkommer det hur Josefin blev utsatt för psykisk och fysisk misshandel av en pojkvän hon var tillsammans med under 90-talet. Josefin dog år 2016. Hon blev 46 år gammal.

Under lördagen hölls en ljusmanifestation för Josefin. På sociala medier så har många svenska kändisar uttryckt sin ilska och sorg. Under hashtaggen #brinnförjosefin har skådespelarna Mia Skäringer, Helena Bergström och Alexander Karim bland annat visat sitt stöd för Josefin. Karim skrev ett öppet brev på Nyheter24. Här kan du läsa det.

Josefins ex-pojkvän – som dömdes efter att ha misshandlat henne – är en känd skådespelare. Han har medverkat i många svenska kända filmer och teateruppsättningar. Under måndagen stod det klart att Dramaten ställer in föreställningar där mannen medverkar.

Josefin Nilsson dog den 29 februari 2016. Hon blev 46 år gammal. Bildkälla: Stella Pictures

– Det stämmer. Det går inte att genomföra dem, det är för allas bästa, sa Lena Törner som är presschef på Dramaten, till Dagens Nyheter.

"Bring it on"

Författaren Camilla Läckberg riktar skarp kritik mot skådespelarmannen, och väljer nu att publicera hans namn och bild på sociala medier.

"För min del är jag inte rädd för ev juridiska konsekvenser. Bring it on. Jag tar det i så fall. Come what may. Blir ett utmärkt tillfälle att få upp all skit till ytan. Vi kan tvätta byken ordentligt då tillsammans. Fullt beredd ta ev juridiska konsekvenser", skriver hon.

Camilla Läckberg valde att lägga ut namn och bild på den skådespelare som dömdes för att ha misshandlat Josefin Nilsson. Bildkälla: Stella Pictures.

Hyllas av fansen: "Snacka om civilkurage"

Camillas tilltag hyllas av hennes fans.

"Finns inte ord för vilken kvinna du är Camilla"

"Mäktigt av dig Camilla att ta ställning för en sån här sak utan att fundera på konsekvensen. Önskar det fanns fler som du"

"Älskar ditt mod och hur fantastiskt du uttrycker dig. Sluta aldrig med det!!"

"Vilken modig människa och fantastisk förebild du är"

"Snacka om civilkurage"

"All heder åt dig som inte drar dig för att dra upp all skit om denna vidriga person"

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

1 timme sedan
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

1 timme sedan
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.

Känd skådespelare misstänkt för misshandel och barnfridsbrott

2 timmar sedan
I morse anhölls en känd svensk skådespelare norr om Stockholm misstänkt för misshandel och barnfridsbrott.

Råkade Bianca Ingrosso precis avslöja sitt hemliga konto?

2 timmar sedan
Det är många där ute som har så kallade "spion-konton" på Instagram för att kunna följa folk utan deras vetskap. Men var det nu som Bianca Ingrosso råkade avslöja sitt?

Lyxlön för 12-barnsmamman Madeleine Ilmrud

2 timmar sedan
12-barnsmamman Madeleine Ilmrud, känd från TV4-programmet Familjen Annorlunda, försörjer sig idag som influencer. Något som ger henne riktigt bra betalt...