Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Peter Hultqvist

Peter Hultqvist, född 31 december 1958 i Gävle, är en svensk journalist och politiker aktiv inom Socialdemokraterna. Redan som 17-åring arbetade han som kommunalråd i Borlänge och blev invald i riksdagen 2006. Sedan 2014 är han också Sveriges försvarsminister i Stefan Löfvens regering. 

Efter den omskrivna IT-skandalen inom Transportstyrelsen riskerar dock Hultqvist att få en missförtroendeförklaring riktad mot sig från Alliansen och Sverigedemokraterna. De andra två ministrarna som stod anklagade tillsammans med Hultqvist fick avgå medan Löfven lät Hultqvist sitta kvar. 

Hultqvist har även profilerat sig som en av de politiker som ligger längre till vänster inom Socialdemokraterna. Han är bland annat NATO-motståndare och har engagerat sig mycket i Israel-Palestina-konflikten, till Palestinas fördel. 

Han började sin journalistiska bana på Dala-Demokraten men jobbade sig sedan upp och blev chefredaktör på den Socialdemokratiska tidsskriften Aktuellt i Politiken.