Söndag 29 Maj
Stockholm

Presenter - Nyheter, artiklar, reportage och video

Presenter är gåva som man får, eller ger till någon annan. Presenter tillhör en lång tradition som huvudsakligen kan kopplas till födelsedagar och högtider så som julafton, mors- eller farsdag. En present kan även vara en gest för att visa någon att man tycker om och bryr sig om hen. Det behöver alltså inte nödvändigtvis vara kopplat till en födelsedag eller högtid. Några andra vanliga tillfällen att ge bort en present är för studenten, alla hjärtans dag, dop och namngivningar, bröllop och mycket mer.


Vanligtvis slår man in presenterna i presentpapper som man sedan dekorerar fint med snören, vilket skapar ett spänningsmoment för mottagaren när hen ska öppna paketet. Det är även vanligt att man fäster ett kort intill paketet där man skrivit några fina rader till mottagaren. Att få och ge bort presenter är något som är djupt rotat i svensk kultur. Enligt en konsumtionsrapport från 2017 är presentköp något som ständigt ökar bland svenskar. Det är inte enbart mängden presentköp som ökar utan även hur man väljer att inhandla sin present. Det blir alltmer vanligt att handla sina presenter online och var tredje svensk handlar majoriteten av sina presenter på nätet. De presenter som hamnar i den dyraste kategorin är bröllopspresenter. De vanligaste presenterna som svenskar handlar är födelsedagspresenter till barn medan den mest generösa kategorin är morsdag- och farsdagpresenter.


Presenter till henne: Vill du skämma bort din bästa vän, flickvän, mamma, syster eller kanske kvinnan i ditt liv? Vi tipsar om de ultimata presenterna i alla kategorier som kommer göra henne överlycklig. Du kan hitta något för hon som älskar teknik, eller kanske är hon äventyrlig och har alltid önskat sig en upplevelse i present? Det finns presenttips för alla typer av människor!


Presenter till honom: Är du ute efter en present till din pojkvän, pappa, farbror, bror eller din kompis? Överraska honom med något av våra tips. Här kommer du hitta något för vilken kille som helst. Vi tipsar om lyxigare presenter för den med lyxig stil men även billigare tips för dig med en presentbudget.


Visa resten ↓