Museum i Malmö
Museum i Malmö - Foto: BERTIL ERICSON / SCANPIX

​5 roliga och intressanta museer att besöka i Malmö

Upptäck historia, natur, konst och kultur på Malmös museer


Malmö är en mångsidig och spännande stad som har mycket att erbjuda för den som är intresserad av museer. Oavsett om du vill lära dig mer om slott, ubåtar, design eller mat, så finns det ett museum för dig i Malmö. Här är fem av de mest populära museerna i staden som du inte får missa.

1. Malmöhus slott – upptäck Malmös och nordens äldsta renässansslott på detta museum

Malmöhus slott är Nordens äldsta bevarade renässansslott och en del av Malmö museum. Här kan du uppleva slottets historia från medeltiden till idag och se utställningar om bland annat Skånes roll i Danmark och Sverige, den skånska konstnären Jörgen Kocks liv och verk, och den svenska Drottning Kristinas flykt från slottet. Slottet har också ett akvarium med fiskar, reptiler och spindlar från hela världen.

2. Technology & Maritime Museum – Malmös främsta maritima museum

Om du är fascinerad av teknik och sjöfart, så är Technology & Maritime Museum platsen för dig. Här kan du se hur människan har utvecklat olika maskiner och farkoster genom tiderna och utforska teman som energi, kommunikation och rymden. Du kan också gå ombord på en riktig ubåt från 1960-talet och känna hur det var att leva och arbeta under vattnet.

3. Form Design Center – lär dig om design på detta museum i Malmös hjärta

Form Design Center är ett museum och en mötesplats för alla som älskar design. Här kan du se utställningar om aktuell svensk och internationell formgivning inom områden som möbler, mode, grafik och arkitektur. Du kan också besöka butiken som säljer unika produkter från lokala designers eller ta en fika i den mysiga innergården.

4. Moderna Museet i Malmö

Moderna Museet är ett museum för samtida konst som ligger i en gammal elektricitetscentral i centrala Malmö. Här kan du se verk av kända konstnärer som Pablo Picasso, Andy Warhol, Louise Bourgeois och Yoko Ono, samt upptäcka nya talanger från Sverige och världen. Museet har också ett pedagogiskt program med visningar, workshops och föreläsningar för alla åldrar.

5. Disgusting Food Museum – prova äcklig mat på detta museum i Malmö

Om du vill utmana dina smaklökar och din mage, så är Disgusting Food Museum något för dig. Här kan du se, lukta och smaka på över 80 olika maträtter från olika kulturer som anses vara äckliga av andra. Till exempel kan du prova surströmming från Sverige, stinkande tofu från Kina eller råttlarvost från Sardinien. Museet vill visa hur matpreferenser är relativa och hur vi kan bli mer öppna för andra matvanor.

Malmö är en stad med många spännande museer som passar för alla intressen och smaker. Oavsett om du vill se historiska slott, modern konst, innovativ design eller udda mat, så finns det ett museum för dig i Malmö. Besök något av dessa fem museer nästa gång du är i staden och upplev Malmös kultur och historia på ett nytt sätt. Du kommer inte att ångra dig!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!