Malmö

Malmö är Sveriges tredje största stad med ca 330 000 invånare och är belägen i Skåne. Det som främst kännetecknar staden är skyskrapan Turning Torso och Öresundsbron – den bro som förbinder Sverige med Danmark. 


Från Malmö kommer några av Sveriges största profiler och kändisar – fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic, hiphop-artisten  Jason "Timbuktu" Diakité, och författaren Björn Ranelid. 


Här är också Malmö Fotbollsklubb (Malmö FF) superstora. Laget debuterade i Allsvenskan 1931/1932 och är det laget som i dag har vunnit Allsvenskan allra flest gånger – hela 23 stycken!


Här är våra senaste nyheter om Malmöigår 14:05
"Polisen får larm om en hotfull och utåtagerande man på Amiralsgatan, busshållplats Nobeltorget.", skriver polisen på sin hemsida.
igår 14:00
Flera etablerade SHL-spelare och väldigt gott om talang.
igår 12:36
Tillfällige förbundskapten Daniel Bäckström har tagit ut Köpenhamns succéspelare Roony Bardghji till A-landslagets januariturné på Cypern. Fan vad kul, säger han enligt Bäckström som gav beskedet.
igår 10:40
Staffan Hellstrand åker på Sverigeturné nästa år. Artisten, som just nu är aktuell i TV4:s "Så mycket bättre", ska under turnén spela låtar från hela sin karriär.
igår 10:12
Kaah släpper nytt album och åker på turné nästa år. Den 5 januari släpps "Färger", Kaahs första skiva sedan 2019 års "New Orleans".
igår 06:04
Tekniken är hajpad och behövs för att fixa klimatmålen. I dag finns 40 anläggningar i världen som suger upp koldioxid innan röken lämnar skorstenen. Men i Sverige dröjer det flera år innan första anläggningen är på plats. Sverige hamnar efter, säger Fabian Levihn, KTH-docent och chef för forskning och utveckling på Stockholm Exergi.
igår 03:46
Svenska universitet – i synnerhet Lunds – finns i toppskiktet i den globala miljöforskningen när de mäts mot världens främsta inom hållbarhet.
igår 00:08
"Två kvinnor gripna efter misshandel i lägenhet.", skriver polisen på sin hemsida.
2 dagar sedan 21:24
Det blev 240 landskamper. Caroline Seger har tackat för sig i svenska landslaget efter 18 år. Efter matchen mot Spanien firades ikonen av spanska och svenska spelare.
2 dagar sedan 20:53
"Jägersro. Brand i fordon och byggnad.", skriver polisen på sin hemsida.
2 dagar sedan 15:20
Ishockeyns förbundskaptener har tagit ut trupper till de kommande landslagsturneringarna. Tre Kronors trupp innehåller två debutanter.
2 dagar sedan 14:54
Tidernas längsta mästerskapskast gav Daniel Ståhl VM-seger och Bragdguldet. Här är diskusstjärnans egna ord om monsterkastet i Budapest: Det kändes som att min högerarm vägde tre ton, säger Ståhl.
2 dagar sedan 14:30
Artisten Sarah Assbring, alias El Perro del Mar, kommer med ny musik nästa år. Den 16 februari kommer hennes nya album "Big anonymous", som tar avstamp i ett performanceverk som hon gjorde på Dramaten 2019.
2 dagar sedan 13:18
Diskuskastaren Daniel Ståhl tilldelas Bragdguldet 2023. Det är oerhört stort. Nu är man med i den riktiga ligan, säger Ståhl.
2 dagar sedan 06:56
"Flera bilar i olycka, Inre Ringvägen.", skriver polisen på sin hemsida.
2 dagar sedan 06:50
Han blir en av de viktigaste spelarna i JVM efter sin rekordhöst. Skellefteås backtalang Axel Sandin Pellikka, 18, har slagit klubbrekord och kan snart ta ett ligarekord. Det är klart att det är coolt att stå med i en rekordbok, säger han.
2 dagar sedan 06:16
Flygresandet totalt ökade sammantaget något under november. Men en minskning i inrikesresandet med 6 procent jämfört med i fjol oroar Swedavia.
2 dagar sedan 05:57
"Två personbilar i brand, Fosie.", skriver polisen på sin hemsida.
3 dagar sedan 16:08
Det blir ett känslosamt farväl av hans perfekta lagkapten. Men Peter Gerhardsson kommer inte att ge Caroline Seger en sista landskamp bara för att. Om det var en träningslandskamp hade man kanske tänkt på ett annat sätt, säger förbundskaptenen inför Nations League-matchen mot Spanien.
3 dagar sedan 14:10
Guleed, Looptroop Rockers, Syster Sol, Helt Off, Joy Mbatha, Aki och General Knas. Det är några av de artister som deltar i en kampanj kallad Kulturhjälpen, som anordnas till stöd för krigsdrabbade palestinska barn.
1 2 3 4 ... 174