Att campa i Göteborg är ett riktigt bra och billigt alternativ för semestern.
Att campa i Göteborg är ett riktigt bra och billigt alternativ för semestern. - Foto: Maja Suslin/TT

​5 trevliga campingar i Göteborg

Upptäck naturen, havet och staden på dessa populära campingplatser i Göteborgsområdet


Göteborg är en stad som har något för alla. Här kan du njuta av kultur, shopping, nöjen och gastronomi i en levande och vacker miljö. Men du kan också uppleva naturens skönhet, havets friskhet och lugnets ro på någon av de många campingplatser som finns i och nära Göteborg. I den här artikeln tipsar vi om fem campingar i Göteborg som är värda ett besök, oavsett om du kommer med husvagn, husbil, tält eller vill hyra stuga.

Lisebergsbyn

Lisebergsbyn är en naturnära men samtidigt centralt belägen camping som har öppet året om. Här bor du i en lummig och grön miljö, bara 7 minuter med spårvagn från Liseberg och centrala Göteborg. På Lisebergsbyn kan du välja mellan olika boendealternativ, från enkla vandrarhemsrum till moderna stugor med egen dusch och toalett. Campingplatsen har också servicehus med kök, tvättstuga, lekplats och bastu. Om du vill vara aktiv finns det flera motionsspår och cykelvägar i närheten, samt möjlighet att hyra cykel eller kanot på plats.

Lisebergs camping Askim Strand

Lisebergs camping Askim Strand ligger endast 15 kilometer söder om Göteborg centrum och är barnfamiljernas mest uppskattade camping. Här bor du vid havet, med tillgång till en långgrund sandstrand som är perfekt för bad och lek. På Lisebergs camping Askim Strand kan du bo i husvagn, husbil, tält eller i vandrarhemsrum. Campingplatsen har också servicehus med kök, tvättstuga, lekplats och minigolfbana. Om du vill utforska Göteborg kan du ta bussen som stannar precis utanför campingen.

Göteborgs Camping Lilleby

Göteborgs Camping Lilleby ligger i Torslanda, 20 km från Slottsskogen. Här erbjuds boende med terrass, gratis gästparkering, bar och grillplats. Vandrarhemmet har gratis WiFi och ligger 21 km från både Svenska Mässan och Göteborgs centralstation. Vandrarhemmet är allergivänligt och ligger 21 km från Scandinavium. Det finns en kaffemaskin i varje rum på vandrarhemmet. Rummen på Göteborgs Camping Lilleby har även platt-tv, eget badrum och en uteplats med utsikt över bergen. För barnen finns en lekplats. I området är det populärt att vandra och cykla. Cykel kan du hyra på Göteborgs Camping Lilleby.

Liseberg Skatås Ställplats

Liseberg Skatås Ställplats är ett bra alternativ för dig som reser med husbil och bara vill göra ett snabbt stopp i Göteborg. Ställplatsen ligger i natursköna Delsjöområdet, ett friluftsområde cirka tre km öster om centrum. Här finns plats för 40 husbilar på grusunderlag med eluttag. Ställplatsen har också tillgång till servicehus med toalett, dusch och kök. Om du vill röra på dig finns det flera vandringsleder, motionsspår och sjöar i närheten.

Källby Camping

Källby Camping ligger i Lerum, cirka 20 km nordost om Göteborg. Här bor du vid sjön Aspen, med möjlighet att bada, fiska eller paddla kajak. På Källby Camping kan du bo i husvagn, husbil eller tält på gräsunderlag med eluttag. Campingplatsen har också servicehus med kök, tvättstuga, lekplats och bastuflotte. Om du vill besöka Göteborg kan du ta pendeltåget som tar dig till centralstationen på 20 minuter.

Göteborg är en stad som bjuder på många upplevelser, men också på många möjligheter att koppla av i naturen eller vid havet. Oavsett vilken typ av camping du föredrar finns det något för dig i Göteborgsområdet. Boka din plats redan idag och upptäck vad Göteborg har att erbjuda!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!