Fira semestern på en camping i soliga Halmstad.
Fira semestern på en camping i soliga Halmstad. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Strandsemester i Halmstad? Här är campingarna du bör känna till

Upptäck de bästa campingplatserna i Halmstad för en oförglömlig sommar med familj eller vänner.


Halmstad är en av Sveriges mest populära sommarstäder, med ett fantastiskt läge vid Västerhavet och ett rikt utbud av aktiviteter, shopping och nöjen. Om du vill njuta av sol, sand och hav på nära håll är camping ett perfekt alternativ. Här har vi listat fem campingar i Halmstad som erbjuder både bekvämt boende och härlig atmosfär.

First Camp Hagön – Halmstad

Den här campingen ligger bara sex kilometer från Halmstads centrum, inbäddad i grönska och med Östra stranden som närmsta granne. Här kan du välja mellan att bo i stuga, husvagn, husbil eller tält, och ta del av faciliteter som lekplats, hoppkudde, minigolfbana och pool. Under högsäsong finns det också en barnklubb med ledarledda aktiviteter och kvällsunderhållning för hela familjen. Campingen har även en bistro och en servicebutik för din bekvämlighet.

First Camp Tylösand – Halmstad

Om du vill bo nära den berömda Tylösandsstranden är det här campingen för dig. Här kan du njuta av ett av Sveriges bästa badställen, med finkornig sand och långgrunt vatten. Campingen har plats för husvagn, husbil och tält, samt fyra servicehus med dusch, toalett och kök. Du har också tillgång till lekplats, boulebana, bastu och grillplats. Dessutom ligger Tylösands centrum med restauranger, nattklubbar och golfbanor bara en kort promenad bort.

Hagöns Camping

Den här campingen ligger precis vid havet på Östra stranden, med utsikt över Tylösand. Här kan du bo i stuga eller på campingtomt med eluttag, och använda dig av servicehuset med dusch, toalett, tvättstuga och kök. Campingen har även en lekplats för barnen och en minilivsbutik där du kan handla det nödvändigaste. Om du vill ha mer variation kan du ta bussen eller cykeln in till Halmstads centrum, där du hittar allt från shopping till kultur.

Laxvik Camping

Den här campingen ligger i den mysiga fiskebyn Laxvik, cirka tio kilometer från Halmstad. Här kan du uppleva en lugn och naturskön miljö, med närhet till både skog och hav. Campingen har stugor och campingtomter med eluttag, samt ett servicehus med dusch, toalett och kök. Du kan också hyra cyklar eller kanoter för att utforska omgivningen på egen hand. Campingen har även en restaurang som serverar god mat och dryck.

Gullbrannagården

Den här campingen ligger i Gullbranna, cirka elva kilometer från Halmstad. Det är en kristen familjecamping som passar dig som vill ha en lugn och trygg semester med gemenskap och andlighet i fokus. Campingen har stugor och campingtomter med eluttag, samt två servicehus med dusch, toalett och kök. Du kan också delta i olika aktiviteter som gudstjänster, konserter, bibelstudier och lekar. Campingen har även en pool, en lekplats, en fotbollsplan och en kiosk.

Som du ser finns det många campingar i Halmstad att välja mellan, beroende på vad du är ute efter. Oavsett vilken camping du väljer kan du vara säker på att få en minnesvärd semester med soliga dagar på stranden och roliga kvällar i stan.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!