Unna dig en lyxig resa med sol och bad.
1 av 3
Unna dig en lyxig resa med sol och bad. - Foto: Pixabay/TT
Unna dig en lyxig resa med sol och bad på Maldiverna
2 av 3
Unna dig en lyxig resa med sol och bad på Maldiverna - Foto: Pixabay
Skyskrapor vid Marina Walk som är en av attraktionerna i Dubai
3 av 3
Skyskrapor vid Marina Walk som är en av attraktionerna i Dubai - Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

​5 lyxiga resmål med sol, bad och avkoppling

Drömmer du om att njuta av solen, havet och den goda maten på en exotisk plats? Vi har listat några av de bästa destinationerna för dig som vill unna dig en lyxig semester.


Solresor är något som många längtar efter, särskilt när vintern är som mörkast och kallast. Men varför nöja sig med en vanlig charterresa när du kan uppleva något extra? Det finns många fantastiska platser i världen där du kan kombinera sol, bad och avkoppling med spännande kultur, historia och gastronomi. Här är några av de mest lyxiga resmålen med sol och bad som du kan besöka i år.

1. Maldiverna – paradisöarna i Indiska oceanen

Maldiverna är ett av de mest populära resmålen för bröllopsresor, men det passar också perfekt för dig som vill ha en romantisk och avslappnad semester med din partner. Här kan du bo i en exklusiv villa på pålar över det turkosblå vattnet, snorkla bland färgglada fiskar och koraller, njuta av spa-behandlingar och gourmetmiddagar på stranden. Maldiverna har ett tropiskt klimat året runt, men den bästa tiden att resa hit är mellan november och april.

2. Dubai – den glittrande metropolen i öknen

Dubai är en stad som imponerar med sin arkitektur, shopping, nöjen och lyx. Här kan du besöka världens högsta byggnad Burj Khalifa, åka skidor inomhus i Mall of the Emirates, shoppa loss i Dubai Mall eller Gold Souk, eller ta en ökensafari med kamelritt och middag under stjärnorna. Dubai har också flera fina stränder där du kan sola och bada i Persiska viken, eller prova på olika vattensporter. Dubai har ett varmt och torrt klimat året runt, men den bästa tiden att resa hit är mellan oktober och april.

3. Santorini – den grekiska pärlan i Egeiska havet

Santorini är en av de vackraste öarna i Grekland, känd för sina vita byar med blå kupoler som klättrar längs de branta klipporna. Här kan du njuta av den fantastiska utsikten över det vulkaniska landskapet och det glittrande havet, promenera bland de charmiga gränderna, besöka historiska platser som Akrotiri eller antika Thira, eller smaka på det lokala vinet och maten. Santorini har också flera härliga stränder med olika färger på sanden, från svart till röd till vit. Santorini har ett medelhavsklimat med varma somrar och milda vintrar, men den bästa tiden att resa hit är mellan maj och oktober.

4. Bali – den magiska ön i Indonesien

Bali är en ö som har något för alla smaker, oavsett om du söker äventyr, kultur eller avkoppling. Här kan du utforska den frodiga naturen med risfält, vattenfall, vulkaner och djungel, uppleva den rika kulturen med tempel, ceremonier och konst, eller bara slappa på någon av de många paradisstränderna med palmträd och kristallklart vatten. Bali har också ett stort utbud av boendealternativ, från budgetvänliga bungalows till lyxiga villor med privata pooler. Bali har ett tropiskt klimat året runt, men den bästa tiden att resa hit är mellan april och oktober.

5. Mauritius – den exotiska ön i Indiska oceanen

Mauritius är en ö som bjuder på en fantastisk kombination av naturskönhet, kulturell mångfald och lyxig service. Här kan du njuta av de vita sandstränderna som omger ön, snorkla eller dyka bland det rika marina livet i lagunerna och revet, vandra i de gröna bergen eller nationalparkerna med sällsynta djur och växter, eller upptäcka den spännande historien och kulturen som präglas av influenser från Afrika, Asien och Europa. Mauritius har ett tropiskt klimat året runt, men den bästa tiden att resa hit är mellan maj och december.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!