Att åka iväg på en romantisk resa tillsammans kan göra mirakel för relationen.
Att åka iväg på en romantisk resa tillsammans kan göra mirakel för relationen. - Foto: Nyheter24

​5 romantiska resmål för par som behöver komma bort lite

Sugen på en kärleksfull semester med din partner? Här är några av de mest romantiska resmålen i världen som passar perfekt för par.


Att resa tillsammans med sin älskade är ett utmärkt sätt att stärka relationen, skapa minnen och uppleva nya saker. Vare sig ni vill njuta av sol och bad, kultur och historia eller natur och äventyr finns det ett resmål som passar er. Här är några tips på romantiska resmål som garanterat kommer att få er att känna fjärilar i magen.

1. Paris – kärlekens stad

Paris går också under smeknamnet “kärlekens stad” och många par tycker att det är ett fantastiskt resmål där man kan få gnistan att lysa ännu starkare. I Paris kan ni promenera längs Seine, besöka Eiffeltornet, Louvren och Notre Dame, shoppa på Champs-Élysées och smaka på franska delikatesser. Paris är också fullt av mysiga kaféer, restauranger och barer där ni kan njuta av varandras sällskap och den romantiska atmosfären.

2. Santorini – oförglömliga solnedgångar

Santorini är en grekisk ö som är känd för sina vita hus med blåa tak, sina dramatiska klippor och sina spektakulära solnedgångar. Här kan ni koppla av på någon av de vackra stränderna, utforska de pittoreska byarna eller ta en båttur till den aktiva vulkanen. Santorini har också många lyxiga hotell med utsikt över havet, där ni kan bo i privata sviter med pool eller jacuzzi.

3. Rom – rik kultur och utsökt vin

Rom är en stad som andas historia, konst och kultur. Här kan ni beundra några av världens mest berömda sevärdheter, som Colosseum, Pantheon och Vatikanen. Ni kan också upptäcka stadens charmiga gränder, torg och fontäner, där ni kan önska er evig kärlek vid Fontana di Trevi. Rom är dessutom ett paradis för matälskare, som kan smaka på utsökt pasta, pizza, gelato och vin.

4. Trosa – kärlekens näste i Sverige

Om ni vill ha en romantisk weekend nära hemmet kan ni åka till Trosa, en idyllisk småstad i Sörmland. Trosa har en vacker hamn, en mysig stadskärna och en omgivande natur som bjuder på skogar, sjöar och slott. Här kan ni bo på något av de charmiga hotellen eller pensionaten, cykla eller vandra längs Trosaleden eller ta en båttur till skärgården.

5. Brygge – Belgiens Venedig

Brygge är en belgisk stad som kallas för “Belgiens Venedig” på grund av sina många kanaler. Staden har en välbevarad medeltida arkitektur, som ger den en sagolik känsla. Här kan ni strosa bland de kullerstensbelagda gatorna, besöka de historiska kyrkorna och museerna eller ta en häst- och vagntur genom staden. Brygge har också ett stort utbud av choklad, öl och våfflor som ni kan unna er.

Oavsett vilket av dessa romantiska resmål du väljer kommer du garanterat att ha en oförglömlig upplevelse med din partner. Du kommer att kunna njuta av varandras sällskap i vackra miljöer, upptäcka nya platser och kulturer tillsammans och skapa minnen som varar för evigt.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

7 soliga länder där du har råd att gå i pension – och bo på stranden

8 Sep 2023, 10:29

Stora utgiften på höstresan som minskat – med nästan 40 procent

5 Sep 2023, 14:12
Att resa utomlands under hösten är trevligt, men ofta dyrt. Här är en vanlig reseutgift som har gått ner rejält sedan förra hösten.

Paradisön där bilar är förbjudna

27 Aug 2023, 11:47
På den grekiska ön Hydra i det Egeiska havet är motorfordon förbjudna. Istället använder sig lokalinvånarna av mer traditionella transportmedel.

Inte bokat resa än? Här är pärlorna du inte får missa – experten: "Min hemliga favorit"

8 Aug 2023, 11:06
Har du några semesterveckor kvar och har ännu inte bokat någon resa? Ingen fara. Reseexperten Lottie Knutson tipsar om några pärlor du inte får missa och där du slipper trängas med turisterna kring Medelhavet.

Här är maten och drycken att alltid undvika på flygplanet

7 Aug 2023, 11:44
Att äta och dricka på flyget är förstås viktigt. Men det finns viss mat och dryck som är bättre att njuta av utanför flygplanet.

Här finns Europas billigaste öl – och dyraste

5 Aug 2023, 11:15
Gillar du att ta en öl i solen? här är de länder du ska åka till om billig öl är något som är viktigt för dig när du åker på semester.