Stockholm

Robert Andersson

Robert "Robinson-Robban" Andersson föddes 1974 i Gällivare.

Under en tid i ungdomen betraktades han som en av Norrbottens läns mest lovande talanger inom skidåkning.

Han är dessutom kusin till Lina Andersson som tog OS-guld i damernas sprintstafett 2006.

Robban debuterade som dokusåpadeltagare i Expedition Robinson 1999 och medverkade senare i samma program 2003 och 2005.

Ett av Roberts mest oförglömliga TV-framträdanden, är när han gjorde en kupp i finalen av Expedition Robinson 2003 och dök upp sminkad i blå färg och snodde Robinson-statyetten. Han åt också upp sin röstsedel i samma veva.

När Robban deltog i Robinson - revanschen slog han världsrekord i att ha tillbringat flest dagar på en Robinson-ö, hela 126 dagar totalt. Men någon vinst blev det inte, den norpade Mariana "Robinson-Mirre" Hammarling och Robban hamnade istället på en andraplats.

Han har också medverkat i bland annat Gladiatorerna, Big Brother och Måndagsklubben.

I Talang 2010 visade Robban upp sina korvätartalanger när han klädde ut sig till "Mr Glupsk" och slukade 13 korvar med bröd på knappt två minuter, vilket han menade var världsrekord. Men juryn i Talang var inte särskilt impade.

Under 2011 spreds en video på YouTube där Robinson-Robban kaskadspydde på ett hotell i Jönköping efter att ha druckit minst en och en halv liter sprit.

2016 deltog Robban i Realitystjärnorna på godset på TV3. Där berättade Robinson-Robban om att hans uppväxt har varit allt annat än bra och att han terroriserades varje dag under sin uppväxt.

Tidigare har Robert Andersson varit gift med Anna Carin Wase, de gifte sig 2006 i Las Vegas men äktenskapet höll bara knappt ett år.

Numera är han tillsammans med Linda Lundin och de har två barn, sönerna Tiger och Chili.

Under en väldigt kort period 2005 bytte Robert tillfälligt efternamn från Andersson till Drakwind.

Utöver att synas lite överallt i TV-rutan så har Robban bland annat jobbat som egenföretagare i artistbokningsbranschen, bartender, reporter, idrottslärare och gruvarbetare.

Han är kusin till OS-guldmedaljören Lina Andersson
Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.