Stockholm

Sara Skyttedal

Sara Skyttedal är en svensk kristdemokratisk politiker som är kommunalråd i Linköpings kommun sedan oktober 2016. Innan dess var hon förbundsordförande för Kristdemokratiska ungdomsförbundet (KDU). Sara föddes 6 augusti 1986 och växte upp i Tyresö utanför Stockholm och har studerat nationalekonomi, statsvetenskap och idéhistoria på Stockholms universitet. 

Innan sin tid som förbundsordförande för KDU var hon förste vice förbundsordförande och förbundsstyrelseledamot i samma förbund. Hon har också varit vice ordförande för Europeiska folkpartiets ungdomsförbund YEPP 2011-2015. Under sin tid i förbundet ansågs hon tillhöra högerfalangen och har förknippats med frågor rörande högre straff för vålds- och sexualbrottslingar. Hon har också skrivit en uppmärksammad och i stor mån kritiserad debattartikel på DN Debatt i augusti 2014, med fokus på att det enligt henne finns en gräns för hur många asylsökande Sverige kan ta emot på kort sikt. 

När Decemberöverenskommelsen offentliggjordes samma år kritiserades den hårt av Skyttedal och ungdomsförbundet ville under våren 2015 riva upp den. 

Som kuriosa om Skyttedal kan också nämnas att hon 2006 deltog i tävlingen Fröken Sverige och kom med i topp 15 av kandidaterna. Du hittar Sara på Twitter under namnet 


Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.